avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preschimbarea permisului auto este obligatorie la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preschimbarea permisului auto este obligatorie la schimbarea domiciliului in C.I.?

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie preschimbarea auto si a cartii de identitate auto, in cazul schimbarii domiciliului in cartea de identitate.
Daca da, care este temeiul legal?

Am verificat OUG nr. 69/2007 care la art. 24, alin.9, prevede ca: "Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberarii. La schimbarea de catre titular a numelui, in cazul pierderii, furtului ori al deteriorarii, precum si la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimba fara sustinerea unui nou examen, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului internelor si reformei administrative, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I."

Va multumesc.


Cel mai recent răspuns: roxanafodor , utilizator 14:36, 15 Februarie 2012
Pentru preschimbarea permisului (expirat, adresa schimbata, deteriorat ) trebuie depuse urmatoarele acte:
1. Permisul auto + copie xerox;
2. Buletin/ Card identitate + copie xerox;
3. Fisa Medicala pt. permis auto Tip A/B;
4. Fisa permis auto, completata la dactilografie;
5. Taxa permis auto 46.5 lei, platita la CEC.
preschimbare permis de conducere - acte necesare



Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
ynocentta, utilizator
Multumesc dar intrebarea mea este: trebuie preschimbat sau nu permisul auto, in cazul in care domiciliul din cartea de identitate mi s-a schimbat? Care este temeiul legal?
Adica: mi-am schimbat adresa de domiciliu (strada, nu si orasul), trebuie sa-mi preschimb si permisul sau nu?

Multumesc celor care ma pot lamuri.
da se preschimba atat permisul de conducere cat si certificatul de inmatriculare al autovehiculului dupa noua adresa din c/i.
Intre timp, am gasit raspunsul intreband direct autoritatile in drept.
Asadar, e bine de stiut ca: in temeiul OUG nr. nr. 69/2007 la care faceam referire in mesajul initial, schimbarea domiciliului in cartea de identitate, NU implica preschimbarea permisului, ci doar a certificatului de inmatriculare al autovehiculului.

In temeiul aceleiasi ordonante, doar schinbarea numelui, pierderea, furtul ori al deteriorarea, precum si expirarea perioadei de valabilitate, atrage dupa sine preschimbarea permisului de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

preschimbare permis de conducere Viorica Manu Viorica Manu Buna ziua, La schimbarea adresei in cartea de identitate este obligatoriu sa-mi preschim si permisul de conducere. Ordonata 195 / 2002 spune ca acest ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume permis auto ContSters367342 ContSters367342 As vrea sa îmi schimb si eu permisul pe numele după căsătorie, aveti idee ce acte am nevoie si mai important e vreo problema daca numele l-am schimbat acum ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis conducere inainte de termen popo_acas popo_acas Buna ziua , Permisul meu expira in 2016 , dar vreau sa il schimb acum . Problema care o am este ca nu vreau sa platesc taxa si la ghiseu cind ajung [este ... (vezi toată discuția)