avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare mostenire

Voi fi cat mai concis.

Bunicul meu a avut un frate, care a decedat in America. Decedatul a lasat in urma lui un fiu care vrea sa imi cedeze mie 2 ha arabil in Romania. Insa nu vrea sa vina in tara sa dezbata succesiunea dupa tatal sau.

Pot eu sa accept succesiunea in numele sau ? Pot eu sa ma prezint in locul sau, cu o procura speciala ?

Care ar fi cea mai simpla si mai putin costisitoare solutie ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:46, 25 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Singura mostenire sunt aceste 2 ha. Mai ales ca nu il intereseaza, el nu vine in tara pentru ele. Mostenitorul de drept si unicul mostenitor este el. Iar eu sunt singurul cu care mai tine legatura in tara.
~ Conținut șters la cerere ~
Va poate rezolva problema de acolo de unde e prin împuternicire.
Împuternicirea o poate da la consulat sau ambasada.
Pt a nu greși în redactarea împuternicirii, mergeți la un notar unde urmează sa dezbateți succesiunea și întrebați ce sa scrie exact. Nu trebuie sa renunțe, ci sa o dezbata și apoi sa va dea terenul in calitate de proprietar. Sau sa va vândă dreptul lui succesoral, mai ales ca ziceți ca în afara de teren nu avea nimic important.
Ultima modificare: Luni, 24 August 2015
gi-jane2, moderator
multumesc pentru raspunsuri.

vanzarea dreptului succesoral se supune acelorasi reguli ca vanzarea unui teren, de exemplu ? cu impozit de 2%, cu taxe notariale de ambele parti etc ?

Alte discuții în legătură

Mai ieftin: testament sau certificat de mostenitor? InaBucur InaBucur Ce este mai ieftin si mai comod pentru situatia: un parinte singur, imobilizat la pat, avand un singur copil: sa se faca testament in timpul vietii, sau ... (vezi toată discuția)
Donatie caddya89 caddya89 Daca unicul mostenitor al mamei sale detine doar certificatul de deces, fara sa fi facut dezbaterea succesiunii, este posibil ca el sa doneze unei terte ... (vezi toată discuția)
Solutie succesiune Hamann Hamann Buna ziua, spuneti-mi va rog ce solutie/solutii as avea in urmatorul caz: -ar fi vorba de o masa succesorala de un teren 10 ha si un imobil ... (vezi toată discuția)