avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contractul de imbarcare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contractul de imbarcare

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum se foloseste contractul de imbarcare si cat este de legal.
Avem o salupa de transport dar doar pe teritoriul Romaniei si un salariat cu care vrem sa incheiem si un contract de imbarcare (pe langa cim), si sa-i acordam o diurna de deplasare de 315 lei/zi. Aceasta suma se impoziteaza ca si salariul sau doar cu 16% ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:26, 24 August 2015
Personalul navigant încheie contract individual de îmbarcare direct cu armatorul sau cu reprezentantul legal al acestuia, prin care sunt stabilite durata şi natura îmbarcării, indemnizaţia, despăgubirile în cazul accidentelor de muncă şi al bolilor profesionale, transportul la şi de la bordul navei, condiţiile specifice de muncă şi de viaţă la bordul navei, precum şi obligaţiile personalului navigant, corespunzător funcţiei, având la bază contractul colectiv de muncă, dar nu sub nivelul standardelor acceptate de Organizaţia Internaţională a Muncii.
Ultima modificare: Luni, 24 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia (indemnizatia) angajatorului este acelasi lucru diurna? desirelia75 desirelia75 avem un contract de munca in strainatate ( semnat printr-o societate intermediara din romania dar ptr un angajator strain ) in care apare indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Care este natura platilor suplimentare catre salariatii soferi, ... Nita Emilia Nita Emilia Care este natura platilor suplimentare catre salariatii soferi, care desfasoara transport international(de exemplu, diurna sau indemnizatie de mobilitate,care ... (vezi toată discuția)
Agentiile de munca temporara pot acorda diurna , indemnizatie detasare? CraciunVasile CraciunVasile Vă rog să-mi spuneți dacă un muncitor angajat de o agenție de muncă temporară și detașat într-o țară din Uniunea europeană are dreptul să ... (vezi toată discuția)