avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna RCA la societate de asigurari aflata in ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna RCA la societate de asigurari aflata in insolventa

Am fost accedentat de catre o persoana care are RCA la o firma de asigurari aflata in insolventa de ceva vreme si, recent, au aparut in presa stiri despre posibilul faliment al acesteia.
Am primit hartia de constatare de la firma de asigurari si urmeaza sa merg la un service cu ea ca sa imi repar masina, dar ce se intampla daca firma intra in faliment inainte sa plateasca dauna ?

O posibila varianta rapida (5 zile) ar fi sa aleg sa-mi repar masina "in regie proprie", adica sa primesc in mana suma de bani evaluata de catre firma de asigurari (din care se scade 24%). Nu as vrea sa aleg aceasta optiune pentru ca suma ce as primi-o este de 5000 RON iar service-ul de la reprezentata mi-a calculat un deviz de 12000 RON, iar diferenta ar trebui sa o suport eu.
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 18:24, 26 August 2015
Puteti sa va reparati masina la propria companie de asigurari. S-a schimbat legea. Ordinul ASF 23/2014.
Si ei se vor regresa impotriva companiei de asigurari a vinovatului.
Unde scrie in lege asa ceva????
Vorbim de asigurarea RCA. Cititi legea!
Revenind la problema, deocamdata nici o firma de asigurari nu si-a declarat falimentul. Mai bine mergeti in service sa va reparati masina. Problema este daca asiguratorul accepta reparatia in reprezentanta sau v-a spus din start ca are contracte incheiate cu anumite unitati service. Nu are dreptul sa va limiteze optiunile pentru reparatia masinii, dar daca este un service bun si decontarea se face direct intre firme e bine sa acceptati. Decizia va apartine.
Metoda recomandata de doamna avocat functioneaza doar daca aveti asigurare CASCO.
D-na avocat, nu imi transmiteti si mie ord 23 ASF in care se stipuleaza ca imi pot repara masina la asiguratorul unde am incheiata polita RCA??Agentii autorizati sa incheiem polite rca nu stim despre asa ceva..............o fi vreun ordin la care noi nu avem acces?
Cred ca este vorba despre Norma Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 23/2014 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 826 din 12 noiembrie 2014 si nu despre Ordinul ASF 23/2014.
Am doar RCA, nu am si CASCO.

Asiguratorul nu are contract de decontare cu reprezentanta si m-a indrumat catre alte service-uri (reprezentate ale altor marci auto la mine in oras).

Din cate am inteles, pot repara masina la orice service independent de acest contract de decontare, sa platesc din banii mei, si apoi sa depun factura la asiguratorul RCA spre a-mi fi returnata. Asa este? Cat este de birocratic acest proces?

Imi este teama sa nu dureze foarte mult si poate in acest timp intra firma de asigurari in faliment.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Reprezentanta auto refuza sa imi repare masina noua robert.bogos robert.bogos Buna ziua ! Am avut recent un accident minor cu o masina noua Dacia. Nu a fost vina mea, deci urmeaza sa imi repar masina prin asigurarea RCA a celui care m-a ... (vezi toată discuția)
Accident cu tir bulgar nico_ar nico_ar Buna ziua ,in data de 2 august anul curent am fost acrosat de un tir inmatriculat in Bu lgaria am chemat politia care a facut proces verbal .Politia a ... (vezi toată discuția)
Am suferit un accident autox-( alek_s alek_s nu stiu pasii ce trebuie urmati in calitate de pagubit am incercat sa citesc ordin csa20 din 2008 dar nu inteleg bine fiecare act cand trebe facut si nu as ... (vezi toată discuția)