avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concurs, contestatie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concurs, contestatie

Zilele trecute am susutinut un concurs pentru ocuparea functiei de functionar public la o primarie, am luat concursul, iar candidatul de pe locul 2 a facut contestatie. Primaria i-a respins contestatia. Stiu ca are dreptul sa se adreseze instantei, dar nu stiu care este termenul in care el se poate adresa. Ma intereseaza daca instanta respinge cererea lui; are dreptul sa se adreseze altei instante? Eu ca si castigator al concursului nu pot sa fac nimic in acest timp, nu exista nicio cale de atac? Nu stiu motivele pentru care a facut contestatia.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:02, 24 August 2015
În cazul respingerii contestaţiei candidatul se poate adresa instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii.

art.11din Legea 554/2004 - Termenul de introducere a acţiunii
(1) Cererile prin care se solicită anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoaşterea dreptului pretins şi repararea pagubei cauzate se pot introduce în termen de 6 luni de la:
a) data comunicării răspunsului la plângerea prealabilă;
b) data comunicării refuzului nejustificat de soluţionare a cererii;
c) data expirării termenului de soluţionare a plângerii prealabile, respectiv data expirării termenului legal de soluţionare a cererii;
d) data expirării termenului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. h), calculat de la comunicarea actului administrativ emis în soluţionarea favorabilă a cererii sau, după caz, a plângerii prealabile;
e) data încheierii procesului-verbal de finalizare a procedurii concilierii, în cazul contractelor administrative.
Daca instanta de fond respinge cererea lui , poate formula recurs conform art 20 din Legea nr.554/2004 orivind contenciosul administrativ.Hotararea pronuntata in prima instanta poate fi atacata cu recurs, in termen de 15 zile de la comunicare.Recursul suspenda executarea si se judeca de urgenta.In cazul admiterii recursului ,instanta de recurs casand sentinta,va rejudeca litigiul in fond.[Art.20(1)-(3) Legea nr.554/2004].Dvs.puteti formula in acest proces cerere de interventie conform art.61 NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce termen se poate contesta in instanta un act administrativ? mitrascamaria mitrascamaria Termenul in care se poate contesta un act administrativ ,respectiv o dispoziţie,în contencios administrativ(Tribunal),conform Legii nr.554/2004 ,privind ... (vezi toată discuția)
Dosar respins adela1964 adela1964 S-a scos la concurs un post de director de ingrijiri la un spital de urgenta. Mi-am depus dosarul si mi-a fost respins pe motiv ca nu respect cerintele ... (vezi toată discuția)
Contestatie examen ocupare posturi in domeniu sanitar. radinschipaul radinschipaul Sunt mihnit,cuprins de revolta chiar, de rezultatele unui concurs de ocupare posturi in domeniu sanitar organizat intr-un spital de provincie aflat in reteaua ... (vezi toată discuția)