avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces-Verbal al Adunării Generale al unei Asociatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces-Verbal al Adunării Generale al unei Asociatii afisat la Avizier dupa 3 luni, nedatat !

Procesul-Verbal al Adunării Generale al Asociatiei noastre s-a afisat la Avizier, în sfarsit, după 3 luni, dar nedatat.
Problema e ca deja au aplicat Fondurile de Reparatii si de Rulment. fără a aduce totul la cunostinta proprietarilor, mai ales a celor care n-au fost prezenti, multi neînțelegând pe ce bază s-au cerut acesti bani, chiar cu 2 luni în urmă.
Plus multe alte Hotărâri luate după Adunarea Generala, proprietarii stiind că s-a votat altceva, sau ce s-a votat, în sedintă s-a stiut ca fusese altceva, nu ceea ce e în procesul-verbal afisat după ... 3 luni.
Stiu că noua lege a Asociatiilor obligă să se afiseze Hotărârile Ad. Gen. în maxim 7 zile de la adoptarea lor. Dar legea mai obligă si sa se treacă si data pe acel proces-verbal, ceea ce la noi nu s-a făcut.
Nu ar fi un cumul de ilegalități aici, sau mă înșel ?
Stiti ce-ar putea să facă cei care conduc asociatia ? Să spună că au afisat Hotărârile Ad. Gen.cu vreo 2 luni înainte, si astfel să nu se poată contesta de catre nimeni în cele maxim 45 zile de la acea ședință a Ad. Gen.
Ce putem face, mai ales privitor la dată, cum putem verifica ziua afișării acelui proces-verbal, stiind că nu ne dau voie să vedem niciun act al A.P. ? Chemăm Politia, sau avem alte solutii cu sanse mari de succes ?
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 15:39, 10 Octombrie 2015
1. Cele două linkuri de pe site-ul de hosting www.myupload.dk se pot executa ori prin apăsarea tastei F5 (REFRESH), ori prin apăsarea tastei ENTER peste adresele respective, de sus, din bara de Adrese - ultima variantă e mai sigură.
Reiau paginile, care se mai pot copia în bara de adrese, şi apoi apăsaţi ENTER, astfel se pot vedea pozele:
[ link extern ]
[ link extern ]
Da, aşa e, e ceva ciudat de ce nu se încarcă mereu în mod instantaneu, dar eu dau ENTER pe adresa respectivă şi intră obligatoriu poza găzduită acolo. Dar, cu toate astea, acest site de File Hosting mi se pare accesibil şi rapid pentru transfer de fişiere.
2. Hai să zic că nu e exact o somaţie, dar vă rog să citiţi mai atent ce scriu acolo şefii Poliţiei Municipale (i s-a pus în vedere doamnei ...) - nu sună a Somaţie ?
3. Aproape 99% din ceea ce am scris aici, se referă la actuala Lege 230/2007, sper să nu se mai repete că eu mă refer la proiecte de legi viitoare - acest aspect e destul de logic !
4. Eu doar am întrebat dacă ar fi ilegale acţiunile acelei Preşedinte, nu dau eu Hotărâri Judecătoreşti, de-asta discut aceste speţe pe Forum, cerând sfaturi mai aplicate.
Repet, poate nu s-a înţeles: Dacă Preşedinta a aplicat acele Hotărâri ale Ad.Gen. anterior aducerii la cunoştinţa tuturor proprietarilor, şi nici n-a datat acel proces-verbal, nu e cam ilegal ? Nu mai zic de problema depăşirii celor 10 zile pentru Convocare şi de acele zeci de Împuterniciri descoperite că erau 99% pe numele Casierei asociaţiei, restul pe numele Preşedintei şi ale Cenzorei, ceea ce pare cel puţin dubios, dacă nu ilegal.
Şi mai repet ceva - am scris deja în postarea de dinainte următoarea frază: "Am făcut deja o acţiune în Justiţie exact la termen, luni, în a 45-a zi de la afişarea la Avizier a Procesului-Verbal de pe 19.08.2015 (după aproape 3 luni de la convocarea Adunării Generale !), contestând în totalitate legalitatea convocării Adunării Generale Reconvocate, nu doar hotărârile luate acolo - cred că nu e nevoie de aplicarea art. 26 din Legea 230/2007, odată ce eu contest în totalitate "Reconvocata"."
Vedeţi poza pusă de mine, cu Procesul-Verbal al acelei ilegale Adunări Generale, afişat după aproape ... 3 luni !
Acolo e ceva extrem de important, ce are legătură cu hotărârile contestate.
Această aşa-zisă Preşedintă a încălcat Decizia Com. Ex. din 14.07.2015, care hotărâse (cu 5 voturi pentru, unul împotrivă, o abţinere - aproape în Unanimitate) rezilierea contractului de Consiliere Juridică a avocatului A.P., pentru că deja acesta primea bani din Onorariul de Avocat şi pentru că era o cheltuială în plus pentru noi, proprietarii. Această preşedintă a aşteptat să-şi dea demisia 3-4 membri din Comitetul Executiv, pentru a întoarce acea Decizie, hotărâtă unilateral de aceată incompetentă care "fentează" legile fără probleme ! VI SE PARE LEGAL ŞI NORMAL SĂ NU ASCULTE DE COM. EX. ŞI SĂ O FACĂ PE MICA "DICTATOARE" ?
Văd că repetaţi sfatul cu "reclamaţi Autorităţilor Locale aceste probleme".
Repet iar - am făcut zeci de Sesizări, Petiţii, Contestaţii, cu dovezi extrem de clare de abuzuri şi ilegalităţi, dar cel puţin Primăria REFUZĂ PERMANENT să facă măcar un mic control, sau să trimită vreo somaţie de intrare în legalitate către conducerea Asociaţiei !
Ni se răspunde tuturor - n-avem pârghii legale să facem ceva contra Asociaţiilor, mergeţi la Poliţie şi în Instanţă.
Dar art. 52, 53, 54, 55 şi 56 din Legea 230/2007, pentru ce mai există ... să fie ocolite ?
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
zxc1, utilizator
1-Nimeni de pe acest forum nu poate sa va solutioneze problemele cu care va confruntati in asociatia dv de proprietari
2-
nu sună a Somaţie ?

Un document pentru a fi interpretat drept somatie trebuie sa intruneasca anumite conditii legal prevazute
Somatia poate fi emisa numai de anumite autoritati
Este o diferenta semnificativa de ordin juridic,intre somatie si "punere in vedere"
3-
Văd că repetaţi sfatul cu "reclamaţi Autorităţilor Locale aceste probleme".

Acest sfat este prevazut de dispozitiile mentionate si de catre dv
Acum cum reusiti dv sa colaborati cu reprezentantii autoritatii locale tine strict de aptitudinile si de calitatile dv de a va face inteles
Este ca o somaţie, odată ce şefii Poliţiei spun că dacă nu se rezolvă pe cale amiabilă, să ne adresăm Justiţiei, ceea ce am şi făcut, dar nu numai pe baza încălcării repetate a art. 10 din Legea 230/2007 !
Văd că pe portalul Instanţelor a apărut şi această Acţiune în Justiţie făcută de noi, pentru a declara nulitatea acelei Adunări Generale Reconvocate.
*** Ce ziceţi de faptul că preşedinta (după prima Adunare Generală ne-statutară din lipsă de Cvorum), a trimis Casiera Asociaţiei să "cerşească" Împuterniciri de voturi (am auzit că vreo 20, şi acelea numai dintr-un singur bloc !!!) mai ales de la bătrâni care nici nu ştiau de ei şi nici motivul semnării documentelor pentru această cedare de voturi.
Ştiu, pare legal să ai câte Împuterniciri vrei (viitoarea lege va reduce la maxim o Împuternicire de persoană), dar e valabil doar pentru ceilalţi proprietari, vecini ai celor care au semnat, nu să dai voturile exact celor care au interese evidente în a înclina balanţa în favoarea lor, adică angajaţii Asociaţiei. Chiar şi Preşedinta şi Cenzora au avut cel puţin câte o Împuternicire.
Nu pare că această acţiune cel puţin dubioasă se poate încadra la Conflict de Interese ?
Putem avea câştig de cauză reclamând în Instanţă această faptă, sau nu se va acţiona în vreun fel ?
*** Vreau să mai comentaţi şi faptul că această aşa-zisă Preşedintă a încălcat Decizia Com. Ex. din 14.07.2015, care hotărâse (cu 5 voturi pentru, unul împotrivă, o abţinere - aproape în Unanimitate) rezilierea contractului de Consiliere Juridică a avocatului A.P., pentru că deja acesta primea bani din Onorariul de Avocat şi pentru că era o cheltuială în plus pentru noi, proprietarii. Această preşedintă a aşteptat să-şi dea demisia 3-4 membri din Comitetul Executiv, pentru a întoarce acea Decizie, hotărâtă unilateral de aceată incompetentă care "fentează" legile fără probleme !
VI SE PARE LEGAL ŞI NORMAL CA O PREŞEDINTĂ SĂ NU ASCULTE DE COM. EX. ŞI SĂ O FACĂ PE MICA "DICTATOARE" ?
Vreau o părere, dacă putem anula cel puţin acum hotărârea unilaterală luată de Preşedintă, de a întoarce în favoarea ei o Decizie a Comitetului Executiv, votată aproape în unanimitate, pentru că un avocat plătit de două ori parcă nu prea e normal !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre a adunării generale contestată în termen de 45 de zile - vrem detalii şi termene maxime zxc1 zxc1 Suntem câţiva proprietari care vrem să dăm în judecată conducerea unei Asociaţii de Proprietari pentru a contesta în totalitate o Adunare Generală ... (vezi toată discuția)
Hotărârile adunării generale neafişate la avizier nici după 45 de zile - e ilegal ? asd1 asd1 Ce se poate face dacă Hotărârile Adunării Generale re-convocate acum aproape 45 zile nu s-au afişat nici acum, mai ales că \\"re-convocata\\" s-a ... (vezi toată discuția)
Unde şi cum se poate contesta o adunare generală re-convocată dintr-o asociaţie de proprietari ? asd1 asd1 Unde şi cum se poate contesta o Adunare Generală re-convocată dintr-o asociaţie de proprietari, datorită faptului că nu s-au respectat legile ... (vezi toată discuția)