avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Regularizare CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Regularizare CASS

Buna ziua,
Sunt PFA - traducator autorizat. Pentru veniturile realizate in anii 2013 si 2014 am platit diferentele de impozit rezultate din regularizarea anuala, insa nu am primit regularizarea CASS pentru niciunul dintre anii mentionati. Am intrebat la Administratia Finantelor Publice si mi s-a spus ca nu datorez nimic la sanatate. E posibil asa ceva?
Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:50, 27 August 2015
Din codul fiscal ART. 296^22 Baza de calcul
....
(2) Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele prevăzute la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - e) este diferenţa dintre totalul veniturilor încasate şi cheltuielile efectuate în scopul realizării acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuţii sociale, sau valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportată la cele 12 luni ale anului, şi nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară, dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuţia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass-intreprindere individuala Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, As dori sa va intreb care este procentul de stabilire a CASS,in cadrul activitatii desfasurate in Intreprinderea Individuala ? Concret : ... (vezi toată discuția)
Obligatii declarative intreprindere individuala crinab crinab Care sunt obligatii declarative pentru o intreprindere individuala , care sunt termenele, si daca exista un plafon pana la care nu se plateste cass. (vezi toată discuția)
Contributii sanatate pfa ionelica ionelica sunt asigurat la CASJ..in calitate de pensionar. In ce baza trebuie sa platesc CASS pentru un PFA la ANAF avand in vedere ca asigurarile sociale de sanatate ... (vezi toată discuția)