avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - iesire din indiviziune

Am doua intrebari la care va rog mult sa imi dati un raspuns.

1. Daca exista un certificat de mostenitor doar pe o parte din bunuri (respectiv o curte, pentru care exista un act separat) si mostenitorul a decedat, iar restul de teren (situat in spatele curtii), impreuna cu un un alt teren extravilan la camp sunt comune si trecute pe acelasi titlu de proprietate cu alti mostenitori, succesiunea nefiind niciodata dezbatuta, se poate face act de succesiune doar pentru curtea respectiva, fara a pierde drepturile comune cu ceilalti mostenitori, existand posibilitatea de a dezbate ulterior si bunurile comune?
2. Dupa semnarea actelor pentru curte (nefiind necesara prezenta celorlalti mostenitori, pentru ca exista un act de mostenire deja, numai pentru curte) se considera pierdute drepturile comune, respectiv locul de la camp si bucatica de teren din spatele curtii? Mai pot fi ele dezbatute vreodata in alta imprejurare? La notar sau in instanta?

Multumesc anticipat.
:)
1. Da, se poate.
2. Nu "se considera pierdute".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare! recent am mostenit o anumita suprafata de teren extravilan, ... AlexTP AlexTP Salutare! Recent am mostenit o anumita suprafata de teren extravilan, totul a fost in regula, suprafetele au fost intabulate pe numele nostru, insa problema a ... (vezi toată discuția)
Inchiriere teren florentin35 florentin35 As vrea sa inchiriez un teren in extravilanul unei comune,iar in titlul de proprietate apar 3 proprietari din care 2 au murit si au ramas mostenitorii.Neavand ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire in favoarea fratelui sau a parintelui supravietuitor se poate face doar pentru un anumit procent/un anumit bun (teren, casa, etc) din partea ce imi revine? alexmanu2012 alexmanu2012 Speta este urmatoarea: In urma decesului tatalui au ramas pentru dezbaterea mostenirii mama si cei trei fii. Doi dintre frati doresc renuntarea la mostenire ... (vezi toată discuția)