avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Forma juridica reparatii auto
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Forma juridica reparatii auto

Sint salariat la un atelier de reparatii auto. Am cunostinte care ar dori sa le repar masina la ei acasa sau la mine acasa si nu la atelier. Ca sa pot face acest lucru in cadru legal ce forma de functionare propuneti? PFA sau ar fi alta forma juridica?
Acesta intreb fiindca multi ar vrea sa si deconteze contravaloarea lucrarii. IAr pentru asta nu stiu daca e de ajuns un bon de casa sau trebuie emis factura fisxcala.

Ar fi Lucrari electrice auto la domiciliul clientului.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihai Teris , Avocat 09:39, 26 August 2015
Bună ziua. Nu forma juridică este problema, iar în legătură cu aceasta o alegere potrivită ar fi PFA-ul, contabilitate simpla, costuri reduse etc. Din punct de vedere fiscal, toate emit bon fiscal și factură după caz.
Dar, cadrul legal prevede obținerea autorizației emis de RAR, în cazul prestării serviciilor de reparatii pentru vehicule rutiere care implica inlocuirea si/sau reconditionarea de componente la ansamblurile si sistemele constructive si functionale care pot afecta siguranta circulatiei si poluarea mediului ambiant si serviciile de reglare a acestor sisteme.
Decontul cheltuielii cu manopera operează pentru client atâta timp cât se emite bon fiscal. Riscul privește să spunem între altele, lipsa autorizației RAR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa fiu autorizat rar ca sa pot repara autovehicule? filca nedelcu filca nedelcu am deschis un pfa in domeniul reparatii autovehicule,adica amprimit de la registrul comertului certificat de inregistrare,de la finante la fel am primit ... (vezi toată discuția)
Testare rar după reparații auto stivuitoare stivuitoare Autovehiculele care au avarii în urma accidentelor la sistemul de siguranta, directie, frânare, suspensie, sau orice avarie care poate pune în pericol ... (vezi toată discuția)
Incasare cash chitanta?! geoang geoang Buna seara! Sunt PFA, neplatitor de TVA, impozitata la norma de venit. Am intrebari la emiterea Facturii/ Chitantei. Catre persoane fizice care platesc ... (vezi toată discuția)