avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... trebuie sa fiu autorizat RAR ca sa pot repara ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

trebuie sa fiu autorizat RAR ca sa pot repara autovehicule?

am deschis un pfa in domeniul reparatii autovehicule,adica amprimit de la registrul comertului certificat de inregistrare,de la finante la fel am primit aprobarile necesare,de la consiliul local am primit autorizatie de functionare.
intrebarea este: trebuie obligatoriu sa fiu autorizat de registru auto roman ca sa pot functiona ca atelier de reparatii auto?
mentionez ca am terminat scoala profesionala de mecanic auto,si am vechime in campul munci de 5ani.
ce aprobari mai sant necesare pentru atelier de mecanica auto?
locul atelierului este un sat din comuna lupac.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 19:54, 8 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Serviciile de reparatii pentru vehicule rutiere care implica inlocuirea si/sau reconditionarea de componente la ansamblurile si sistemele constructive si functionale care pot afecta siguranta circulatiei si poluarea mediului ambiant si serviciile de reglare a acestor sisteme se pot presta numai de catre operatorii economici care au capabilitatea tehnica adecvata si care, in urma unei evaluari, au fost autorizati de catre Registrul Auto Roman (in continuare RAR), organismul tehnic desemnat in acest sens de Ministerul Transporturilor.Regulile de procedura pentru evaluarea capabilitatii tehnice si autorizarea operatorilor economici care presteaza servicii de reparatie, reglare si/sau desfasoara activitate de reconstructie a vehiculelor rutiere au fost elaborate in cadrul RAR pe baza Legii nr. 105 din 27 iunie 2000, Legii nr. 222 din 22 mai 2003, Ordonantei 82/2000, Ordonantei 36/2005 si a Ordinului Ministrului Transporturilor, Constructiilor si Turismului nr. 2131 din 8 decembrie 2005 referitor la Reglementarile privind autorizarea operatorilor economici care desfasoara activitati de reparatii, de intretinere, de reglare, de modificari constructive, de reconstructie a vehiculelor rutiere, precum si de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz - RNTR 9, in vederea asigurarii protectiei consumatorilor si a respectarii prevederilor legale referitoare la siguranta circulatiei si protectia mediului inconjurator.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma juridica reparatii auto maganyosutas maganyosutas Sint salariat la un atelier de reparatii auto. Am cunostinte care ar dori sa le repar masina la ei acasa sau la mine acasa si nu la atelier. Ca sa pot face ... (vezi toată discuția)
Contabilitate dezmembrari ajutor. ioana bondor ioana bondor am o firma noua de dezmembrari auto,cum pot sa inregistrez o masina cumparata pe firma mea de la o persoana fizica,masina nu a fost imatriculata in tara,eu o ... (vezi toată discuția)
Coduri caen basarabionut basarabionut Buna ziua. Incerc sa imi deschid o Intreprindere Individuala cu urm.codurile caen : 4677 si 3831,in incidenta acestor coduri intra si dezmembrarea ... (vezi toată discuția)