avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Repunere pe rol, termen de perimare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Repunere pe rol, termen de perimare

Buna seara
Rog sa fiu ajutat in deslusirea urmatoarei situatii: intr-un dosar judecat dupa vechiul COD (dasarul A), s-a pronuntat Decizia in RECURS. De 5 luni ea nu este redactata !!
Eu trebuie sa repun pe rol un alt dosar (dosarul B), inceput tot dupa vechiul COD, dar care a fost suspendat pe art. 244 C.Pr.Civ (vechi) pana la solutionarea irevocabila a dosarului mentionat anterior (dosarul A).

Ne fiind redactata Decizia in recurs, in dosarul A (s-au macar asa m-i se spune !!), eu nu am cum sa repun pe rol dosarul B.

-Cum ma sfatuiti sa procedez ??
-Termenul de perimare in dosarul B este de 1 an sau de 6 luni ??

Multumesc anticipat-
Cel mai recent răspuns: DUNIC , utilizator 12:55, 27 August 2015
Daca exista deja o solutie in dosarul A si aveti interes in dosarul B, cereti repunerea pe rol. Suspendarea dureaza pana la pronuntarea unei decizii definitive, nu pana la redactarea acesteia.
Conform art.248(1)Codul Proc.Civ.(1865) termenul de perimare este de un an.(3)In materie comerciala termenul de perimare este de sase luni.Ca atare, daca cauza dvs.este civila, termenu de perimare este de un an.Dvs. trebuie sa repuneti doasrul B pe rol de la pronuntarea solutiei in doasrul A,nu trebuie sa asteptati redactarea hotararii in dosar A,luati un cetificat de grefa ptr.dosar A si repuneti pe rol dosar B.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Ca de obicei, raspunsurile dumneavoastra sunt concise si foarte clare. Problema este ca, fiind vorba despre anulare acte succesorale, partea adversa are tot interesul sa tergiverseze. Desi RECURSUL a anulat apelurile ca fiind ne fondate, mai sunt o multime de aspect, referitoare la care, partea adversa va sustine ca sunt hotaratoare cauzei !!
VA MULTUMESC INCA O DATA !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De când incepe sa curga termenul in care se poate face contestatie in anulare? DUNIC DUNIC Buna seara. Apelez din nou la dumneavoastra. Am o mare nelamurire: Decizia nr.123, data in recurs (dupa vechiul cod !! - parti sunt A si B) se considera ... (vezi toată discuția)
Deosebiri si asemanari intre sentinta civila definitiva si definitiva-irevocabila craciun jean craciun jean sunt beneficiarul unei sentinte civila definitiva avand ca obiect fond funciar.pana devine si irevocabila ce drepturi am.?daca din diverse motive nu a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată plătite de moștenitor radu16 radu16 buna dimineata ... mama mea a avut un proces de revendicare imobiliara . La instanta de fond , i a fost respinsa cererea , cu cheltuieli de judecata .A ... (vezi toată discuția)