avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CREDIT CHF
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CREDIT CHF

buna ziua
acum 8 ani am facut un credit in chf la cursul de 1chf//21 lei
acum platesc 1 chf // 41 lei
se poate face un recurs pt plata la acel curs din ziua imprumutului
sau daca macar pot refinanta creditul din chf in lei
eu nu lucrez si nici sotia in romania
ratele au fost platite cu regularitate

creditul a fost facut la bank post
ms
Cel mai recent răspuns: Bogdan Mateescu , Consultant credite si finantari 23:24, 3 Martie 2016
Si eu as dori un ajutor in acest sens!
Platesc dublul ratei de la inceput!
Tot la banc post avem si noi creditul.
Va puteti adresa instantei de judecata cu un process in care sa solicitati inghetarea cursului CHF/leu. Practica este impartita si depinde de judecatorul care va analiza cererea dvs.
Daca valoarea imobilului ipotecat este sensibil mai mica decat soldul creditului puteti discuta cu banca o reducere a soldului (un asa-numit "hair-cut") dupa promulgarea Legii darii in plata, ceea ce va conduce la reducerea ratei lunare, poate si la o conversie in RON in conditii favorabile.
In paralel puteti deschide proces si pentru inghetarea cursului si recuperarea diferentelor de curs platite, nu va poate opri nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta otp conversie chf in ron mariuspopescuro mariuspopescuro Buna ziua, Sunt un client \"fericit\" al OTP Bank cu doua credite in CHF ( unul imobiliar si unul de nevoi personale cu ipoteca de rang 2). OTP a venit ... (vezi toată discuția)
Reechlilibrare credit ipotecar chf Niculita Daniel Niculita Daniel As dori sa știu cum si daca pot cere reechilibrarea unui credit ipotecar in chf facut in vara lui 2008? Mentionez faptul ca am cerut bancii gasirii unei ... (vezi toată discuția)
Francul elvetian StanciuAncaGabriela StanciuAncaGabriela Buna ziua! Am un credit ipotecar in franci la banca Credite Europe Bank si as vrea sa stiu daca exista o mica posibilitate de a reveni macar la un curs mai ... (vezi toată discuția)