avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problema de stare civila - recunoasterea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problema de stare civila - recunoasterea paternitatii

In urma cu 5 ani m-am recasatorit, sotia, pe care o cunoscusem cu doi ani inainte avand un copil din afara casatoriei, acum in varsta de 17 ani.
Din motive pe care, pentru eficientizarea spatiului si timpului nu le pot dezvolta aici, din proprie initiativa am propus sa recunosc eu ca sunt tatal natural al copilului ei, desi in urma cu 18 ani cand se nascuse acest copil ( " din flori " ) eu nici nu ma aflasem prin zona unde traia mama.Dosarul meu a fost aprobat de Oficiul Starii Civile de pe langa Primarie, iar " copilului " i s-a emis un nou certificat de nastere, in care la rubrica "numele tatalui" nu mai este linie ci prenumele meu. Ma opresc aici cu prezentarea spetei !
Va rog respectuos sa ma lamuriti asupra urmatoarelor intrebari : - exista posibilitatea de a revoca, la cererea mea aceasta Decizie a Oficiului de stare civila respectiv ? - Daca " Da" , va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuiesc urmati si ce efecte poate avea ? Va multumesc, D.O.-Bucuresti e-mail : dan09cd@gmail.com
Cel mai recent răspuns: TITANION , utilizator 14:33, 10 Septembrie 2015
Sa ne tineti la curent cu desfasurarea procesului. Nu de alta dar poate mai sunt si altii in situatia dvs.
Va multumesc pentru solidaritatea, interesul si profesionalismul manifestate in cazul meu ( se confirma in acest caz zicala : " facerea de bine .... ! " ). Anterior mai solicitasem niste lamuriri suplimentare, de completare , dar inca nu am primit un raspuns, desi sunt interesat si anume :
1. care este costul unei expertize A.D.N. la I.M.L. ( orientativ, nu cu exactitate);
2. se cere ca pentru acest test sa duc si copilul la I.M.L. ( asa ar fi logic ! ) sau doar eu efectuez acest test ? ; in cazul a doua analize inseamna ca platesc taxa in cuantum dublu ? 3. Care vor fi efectele produse de admiterea actiunii mele ?
4. In cazul in care voi veni cu proba stiintifica ( expertiza I.M.L. ) va mai fi nevoie sa citeze copilul la judecatorie sau se poate incheia fara prezenta lui ?; inteleg ca va avea in instanta calitatea de " parat ", desi el nu a facut nici un demers si nici nu a cerut asta, nici inainte , nici dupa declaratia mea de recunoastere, doar a fost de acord cu acest " act - cadou " facut de mine . Inca o data va rog sa primiti expresia recunostintei mele ! Cu stima D. O.-Bucuresti.
1. Testul la IML (cel recunoscut de instanta) este de fix 2700 Ron si cuprinde 3 analize: mama, copil si tata. In prezent la IML Bucuresti de face cu proba din saliva.
2. Obligatoriu trebuie dus si copilul, altfel cu ce s-ar compara probele recoltate de la d-voastra?
3. Nu stiu
4. Daca apare in proces in calitate de parat, baiatul va fi citat la fiecare termen dar nu va fi obligat sa se prezinte, procesul poate curge si fara prezenta lui.
TITANION a scris:

3. Care vor fi efectele produse de admiterea actiunii mele ?


Recunoasterea a avut ca efect stabilirea filiatiei.
Prin admiterea acţiunii in contestarea recunoasterii de paternitate se inlatura cu efect retroactiv filiatia stabilita prin acea recunoastere. (si de aici decurg si alte efecte: cu privire la nume, succesiune etc.)


Pentru lamuriri suplimentare ar fi bine sa discutati cu avocatul dvs.

Si cred ca dvs. veti intelege mai bine decat alti utilizatori de ce este necesar sa nu va rezumati la raspunsurile generale din forum.

TITANION a scris:

sunt obisnuit sa traiesc in litera si spiritul regulamentelor militare in postura de comandant .


Cunoasteti vreun comandant de oşti care sa fi câştigat războiul dupa ce i-a dezvaluit adversatului strategia de atac?

Nici eu :) Prin urmare, daca nu ne banuiti ca scriem pe aici de dragul de a ne face si adversarii din dosarele de maine mai luminati decat erau, inseamna ca nu veti gasi pe forumuri chiar toate lamuririle pe care le puteti afla intr-un birou.
Vorbesc in general, fiindca in speta dvs. n-ar fi lucruri de finete, cat prea multe explicatii de dat (citarea e una, prezenta e altceva, le amestecati cu probatoriu, desi n-ar trebui, nu va sunt clare calitatile procesuale/cine si ce demersuri ar trebui sa faca si impotriva cui etc.)


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dialogul nostru in speta pusa de mine s-a apropiat de sfarsit, acum stiu ce am de facut. La incheierea consultatiei va rog sa primiti sincerele mele multumiri, adresate tuturor celor care au contribuit in termeni onorabili la " lamurirea " problemei mele; acum am mai multe cunostinte juridice , inclusiv procedurale cu privire la aceasta situatie. Atunci cand voi deschide actiunea imi voi angaja un avocat si va voi informa despre mersul procesului . Cu stima si consideratie, Dumitru - Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)
Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)