avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... ANAF - CASS retroactiv pentru anul 2010
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

ANAF - CASS retroactiv pentru anul 2010

Buna ziua,
Am primit de la ANAF Constanta un plic ce contine 2 foi - una numita somatie si una titlu executoriu. Ambele ma anunta, foarte sumar, intr-un singur rand, ca am de plata contributii de asigurari de sanatate datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente si persoane care nu realizeaza venituri, suma de 843 RON.
Eu in anul 2010 - am fost salariata, pe perioada ianuarie-martie si apoi octombrie-decembrie. In calitate de salariat, am platit CASS. Pt lunile in care nu am fost salariata, casa de asigurari mi-a cerut hartii de la ANAF cu veniturile obtinute. Le-am prezentat si astfel mi-au calculat cat sa platesc pt perioada in care nu am fost salariata. Eu am avut venituri din chirii, suma lunara era foarte mica 100 ron/luna.
Nu inteleg de unde a aparut suma asta de plata.
Am incercat sa intreb la ANAF, eu insa acum am domiciliul in Cluj si cei de aici au zis sa intreb la ANAF Constanta. Am sunat acolo si mi-au zis ca nu imi dau informatii la telefon.
Am rugat-o pe mama sa mearga si i-au spus ca ei nu stiu si sa completeze o cerere, daca doreste detalii si ca ei vor raspunde in 30 de zile. Eu nu imi pot lua liber de la servicu si sa fac atatia km ca sa merg pana in Constanta si eventual sa mi se zica ca nu imi pot da alte detalii.
In hartiile primite ANAF-ul imi spune ca imi va pune poprire pe conturi in 15 zile, daca nu fac contestatie.
Nu stiu ce sa fac. Contestatia pot sa o fac eu sau trebuie inaintata de un avocat ?
Daca pot sa o fac eu, cum sa o formulez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: valeantudor , utilizator 10:01, 2 Septembrie 2015
Ca om trecut prin asta, va zic putin experienta mea. Mie mi-au cerut undeva la 1600 RON pentru ca nu au calculat cum trebuie cei de la CASS (trebuia undeva la 300 RON pt o perioada de 4 ani). Am mers la ANAF unde ei zic ca nu ei fac calculele ci cei de la CASS. Am mers la CASS, mi s-a recalculat pe loc, am primit foaie cu noua suma, am mers la trezorerie si am achitat doar suma aceea si apoi am mers la popriri cu foaia semnata de la CASS si chitanta de la trezorerie pentru ca sa mi se ridice poprirea. Cu ocazia asta am aflat ca cei de la CASS si ANAF isi sincronizeaza bazele de date complet cam o data la 9 luni, pe etape. De exemplu, luna asta sunt sincronizati cei cu numele de familie intre "M" si "T". Asta e, institutiile nu comunica intre ele si noi avem de suferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de incasari si plati valentinaadriana valentinaadriana am avut control de fond si a gasit in registru o incasare trecuta la plati. am platit regularizari si amenda. verificand registrul dupa ce mi l-a dat am ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe venit david mihaela david mihaela Am un PFA si in urma Decizia Curţii Constituţionale nr. 681/2014 publicată în Monitorul Oficial Partea I nr.889/08.12.2014 în care persoanele cu handicap ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva unui act administrativ ( raport de inspectie ) sabinna sabinna In urma efectuarii unei inspectii fiscale, au fost emise urmatoarele acte: - Raport de inspectie fiscala - Decizie de impunere - Dispozitie de masuri Care ... (vezi toată discuția)