avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare Silita credit din 2004 preluat de firma de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Silita credit din 2004 preluat de firma de recuperare

Buna Ziua. Am avut un imprumut din 2004, am platit o mare parte din el , si la un moment dat nu am mai platit. Banca mi-a crescut dobanda timp de trei ani. Dupa trei ani , imprumutul meu a fost prelulat EOS Romania. Stiu ca Eos nu ar avea dreptul sa mai aplice dobanzi dupa `preluarea creditului dar m-am trezit ca sant datornic cu mult mai mut decat totalul imprumutului. Cum se calculeza dobanzile ? Imi poate spune cineva , va rog , unde as putea gasi o lege sau ceva care sa ma ajute in aceasta situatie. Intreb deoarece nimeni nu stie nimic.
Ce dobanda și ce penalitate aveți găsiți în contract, recuperatorii nu calculează dobanda în plus fata de ce aveți în contract, nu e nicio diferența. Problema e ca penalitatea se calculează raportat la toată suma scadenta.
Buna ziua,
in legatura cu societatile specializate in recuperarea de creante, in special cu privire la Kruk si Eos sunt multe aspecte ce ar trebui luate in calcul, daca si debitorul ar fi informat corespunzator. In primul rand trebuie calculat foarte atent termenul de prescriptie. Au fost multe cazurile in care aceste firme au cesionat portofolii de creante printre care s-au numarat multe prescrise si au continuat totusi procesul de recuperare pana la momentul la care debitorul a fost sesizat de catre o persoana cunoscatoare- avocat, jurist- cu privire la implinirea termenului de prescriptie.In alta ordine de idei, va trebui sa solicitati o nota de informare de la Arhiva Electronica- sa vedeti daca Eos a inscris creanta dvs. Totodata, creditorul trebuia sa va notifice cu privire la cesionarea creantei. in lipsa comunicarii notificarii cesiunii initiale s-au incalcat dispozitiile art. 1399 C.civ (Cesionarul nu poate opune dreptul sau la o a treia persoana decit dupa ce a notificat debitorului cesiunea).Practic, întrucât este considerat a fi un tert fata de contractul de cesiune, debitorul cedat poate sa ignore acest contract pâna în momentul îndeplinirii formalitatilor prevazute de art. 1393 C.civ., chiar daca se poate afirma ca debitorul ar fi aflat indirect despre acest contract. Desi cesiunea de creanta intervine fara a se cere consimtamântul debitorului cedat, ea nu poate dauna acestui debitor, motiv pentru care acesta îsi pastreaza dreptul de a opune cesionarului toate exceptiile pe care le putea opune si cedentului: nulitatile, rezilierea, prescriptia, autoritatea de lucru judecat, etc. Abia dupa aceea solicitati de la Eos detalii cu privire la calcularea dobanzii, penalitatii. Daca nu ati intrat in vreo procedura de recuperare pe cale amiabila cu ei- ati incheiat un angajament de plata- vor recurge la etapa judiciara- executare silita, ocazie cu care veti avea la indemana contestatia la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune datorie banca catre firma de recuperare creanta caprice caprice Buna ziua, De regula atunci cand o banca apeleaza la o firma de recuperare debite, banca sau acea firma anunta debitorul ca s-a cesionat creanta bancii ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta adriana73 adriana73 in luna iulie am primit o notificate cesiune creanta de la kruk prin care mi se comunica ca sa cesiunat o creanta in 2015 de la ing catre ei.am fost la banca ... (vezi toată discuția)