O firma de Leasing ma finanteaza in baza unui contract de finantare care zice ca Dobanda este "Euribor plus 10%". Facturarea dobanzii are o anexa in care se explica facturarea. Coloana de Euribor contine "Euribor 2m". In contract nu este specificat care euribor. Intrebarea mea este de ce 2 m si nu 3 m sau 1 m.
Multumesti finantistilor care imi vor sari in ajutor
Se pare ca nu reusesc sa fiu deloc explicita, asa ca mai incerc odata:
Am intalnit un contract de finantare. O entitate o finanta pe cealalta. In contractul de finantare aparea Dobanda de "4% plus euribor". Atat si nimic mai mult. Din facturile trimise de firma finantatoare reiesea euribor 2m. Intrebarea mea era urmatoarea:
De ce 2m si nu 1m sau 6m? Atata timp cat in contract nu era specificat tipul de euribor practicat este normal sa factureze euribor 2m?
am urmatoarea situatie. se incheie un contract de leasing financiar cu valoarea totala 5111 euro.(capital+valoare reziduala),plus val.dobanda, asigurare,comisioane,dar nu se specifica valoarea curs euro la incheierea contactului. cum procedez la inregistrare in contabilitate, pot lua eu in calcul cursul euro la data incheierii contactului pentru a face inregistrarile in contabilitate?.pana acum nu am intalnit un astfel de caz. multumesc anticipat
Ar trebui dus contractul la ANPC si trasa de urechi societatea de leasing. :D Sunt obligati sa specifice clar ce fel de indice folosesc (1M,2M,3M, samd).
Mai jos gasesti mai multe detalii despre Euribor: [ link extern ]