avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... examen psihologic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

examen psihologic

in baza carui act legislativ trebuie ca electricienii sa efectueze examen psihologic?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: - Elibet , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:35, 15 Iulie 2009
Tot nu sunt convins ca acesta este cadrul legal pentru ca un electrician sa efectueze examen psihologic .... ;)
Va citez din HG 355/2007(nu ca acesta ar fi scopul propus, de a va convinge pe dvs., ci pe user):
ART. 8
(1) Serviciile medicale profilactice prin care se asigura supravegherea sanatatii lucratorilor sunt: examenul medical la angajarea în munca, de adaptare, periodic, la reluarea activitatii, promovarea sanatatii la locul de munca.
(2) Serviciile medicale profilactice prevazute la alin. (1) se efectueaza potrivit prevederilor anexei nr. 1, precum si ale actelor normative specifice.
(3) În cazuri argumentate medical, stiintific, statistic, examenele medicale profilactice se vor adapta periodic, specific noilor riscuri profesionale.
(4) Testarea psihologica a aptitudinilor în munca se face potrivit prevederilor anexei nr. 1.
efectuarea examenului psihologic la angajare si periodic este prevazuta in HG355/2007:
fisa 124 - munca in retele de foarta inalta, inalta, medie si joasa tensiune aflate sub tensiune sau nu.
daca te uiti in aceasta fisa, vei gasi examenul psihologic la angajare si periodic la recomandarea medicului de medicina muncii.
Tot legat de examenul psihologic, in fisa nr. 123 - munca la inaltime (de obicei electricienii lucreaza si la inaltime si trebuie sa aiba analize specifice) vei gasi aceeasi prevedere a examenului psihologic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii - supravegherea starii de sanatate a unui paznic Crăciun Petronela Crăciun Petronela Buna ziua!Sunt salariat la stat functia paznic de 13ani in urma cu 9ani mi sa descoperit o hipotiroidie autoimuna si tahicardie cardiaca datorata tiroidei am ... (vezi toată discuția)
Profesii care solicita examen psihologic la angajare criss1979 criss1979 Buna ziua, Am si eu o intrebare: pentru postul de receptioner hotel, este obligatoriu examen psihologic? Am impresia ca in locul in care m-am angajat, se ... (vezi toată discuția)
Valabilitate aviz medical si psihologic port arma violetasaramet violetasaramet Ce valabilitate are avizul medical si psihologic în cazul personalului de la Polita Locala care are arma de serviciu. Legea si articolul daca se poate. ... (vezi toată discuția)