avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bonuri fiscale la Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bonuri fiscale la Asociatia de Proprietari

As dori sa va intreb daca la asociatia de proprietari se pot justifica cheltuieli doar pe baza bonului fiscal sau este strict necesara si solicitarea facturii? Exista o valoare pana la care bonul fiscal este valabil si de la un anumit plafon in sus este necesara factura? Nu stiu exact care ar fi cadrul legislativ care reglementeaza asa ceva.
Cel mai recent răspuns: c0stii , utilizator 21:19, 7 Septembrie 2015
Almaris a scris:
...ma intreb cum justific daca peste timp altcineva vrea sa stie in ce baza s-au facut acele cheltuieli

Pai in afara de vorbe, de faptul ca intrebati presedintele, inregistrati in registrul de casa orice cheltuala anexand bonul fiscal sau chitanta. Oricine poate gasi aceste dovezi oricand. Apoi luna de luna cenzorul verifica registrul de casa incepand de la soldul initial, incasari, plati pana la soldul final, verificare facuta cu acele bonuri inregistrate...
In acest caz este nevoie sa se mai ia decizii legate de micile cheltuieli in comitet, sa se faca referate de necesitate daca cei doi si-au pus semnatura ca au luat la cunostinta si au validat lista de plata?

Membrii comitetului sunt convocati lunar in sedinta, ocazie cu care analizeaza cheltuielile efectuate, repartizarea acestora, alte aspecte ale lunii incheiate si aproba listele de plata in care sunt incluse aceste cheltuieli. Deciziile zilnice se iau de catre administrator si presedinte si sunt doar aduse la cunostinta comitetului odatra pe luna. Sigur ca daca e o cheltuiala mai mare, o reparatie costisitoare si nu este urgenta, poate fi lasata sa fie discutata in comitet si realizata in luna urmatoare. Dar micile cheltuieli de intretinere se fac si nu se discuta. Atunci cand apar discutii, cei ce nu ar fi de acord, sa fie invitati sa vina zi de zi la asociatie ca sa participe la luarea deciziilor de a cumapa o matura sau un bec.
Bonul de consum este obligatoriu prin lege, daca da ce categorii de produse se trec in el?

Nu e obligatoriu bonu de consum. Ati cumparat un bec sau o lampa de iluminat completa pe bon fiscal, inregistrati bonul in registrul de casa si mentionati ca e pentru scara 1 sau 4 sau 7 ca sa se stie unde a fost nevoie.
corect
anul trecut am cumparat hidroizolatie acoperis pe o scara intreaga 44 de suluri si ala ne-a dat bon fiscal stampilat pe spate plus celelalte materiale necesare,amorsa,smoala,etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile cenzorului sau a comisiei de cenzori lucii67 lucii67 buna seara, am cateva nelamuriri legate de atributiile cenzorului sau a membriilor din comisia de cenzori si as dorii daca se poate sa ma lamuriti si pe mine ... (vezi toată discuția)
Decontare bon si factura viov viov e adevarat ca daca bonul fiscal nu are stampila pe verso nu e valabil si daca valoarea lui depaseste 100 lei , atunci e obligatoriu factura ma refer la ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli asociatie ContSters189595 ContSters189595 am o factura pe numele tatalui meu, acesta fiind membru din asociatie. in factura sunt trecute codul fiscal si nr asociatie in al doilea rand este si un ... (vezi toată discuția)