Almaris a scris:
...ma intreb cum justific daca peste timp altcineva vrea sa stie in ce baza s-au facut acele cheltuieli
Pai in afara de vorbe, de faptul ca intrebati presedintele, inregistrati in registrul de casa orice cheltuala anexand bonul fiscal sau chitanta. Oricine poate gasi aceste dovezi oricand. Apoi luna de luna cenzorul verifica registrul de casa incepand de la soldul initial, incasari, plati pana la soldul final, verificare facuta cu acele bonuri inregistrate...
In acest caz este nevoie sa se mai ia decizii legate de micile cheltuieli in comitet, sa se faca referate de necesitate daca cei doi si-au pus semnatura ca au luat la cunostinta si au validat lista de plata?
Membrii comitetului sunt convocati lunar in sedinta, ocazie cu care analizeaza cheltuielile efectuate, repartizarea acestora, alte aspecte ale lunii incheiate si aproba listele de plata in care sunt incluse aceste cheltuieli. Deciziile zilnice se iau de catre administrator si presedinte si sunt doar aduse la cunostinta comitetului odatra pe luna. Sigur ca daca e o cheltuiala mai mare, o reparatie costisitoare si nu este urgenta, poate fi lasata sa fie discutata in comitet si realizata in luna urmatoare. Dar micile cheltuieli de intretinere se fac si nu se discuta. Atunci cand apar discutii, cei ce nu ar fi de acord, sa fie invitati sa vina zi de zi la asociatie ca sa participe la luarea deciziilor de a cumapa o matura sau un bec.
Bonul de consum este obligatoriu prin lege, daca da ce categorii de produse se trec in el?
Nu e obligatoriu bonu de consum. Ati cumparat un bec sau o lampa de iluminat completa pe bon fiscal, inregistrati bonul in registrul de casa si mentionati ca e pentru scara 1 sau 4 sau 7 ca sa se stie unde a fost nevoie.