avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consumul de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consumul de apa

Buna ziua,
1.S-a afisat lista de plata si scrie : "va rugam sa cititi apometrele in data de.......,in caz contrar consumul va fi de 10mc/pers. apa calda si rece" .
Se poate asa ceva?Cat de legal este?
2.Vreau sa vad caietul de procese verbale ale adunarii generale dar presedintele nu doreste sa mi-l arate.Cum trebuie sa procedez?
Ultima modificare: Luni, 31 August 2015
raspunsuri, utilizator
Aici impartasim bune practici.
Nu este o prevedere legala privind conventiile de consum: ne-am inspirat de le ENEL.
Da, s-a reusit incheierea de conventii minimaliste cu marea majoritate a locatarilor.
Nu discutam de exceptii gen cei care lipsesc 7 luni.
@Marius M, vezi legea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, varianta republicata cu modificarile si completarile ulterioare.
@s.c.serv ad loc s.r.l.
Cred ca am ramas in urma cu legislatia. Spuneti-mi ce lele, ce numar, din ce an, prevede ca asociatia de proprieatri, reprezentata de presedinte, trebuie sa incheie conventii cu fiecare proprieatr membru al asociatiei, atat timp cat asociatia are contract cu furnizorul, iar proprietarii au apometre in apartamente?
Va rog!
Sunt deschis la invatatura si va multumesc pentru informatia pretioasa pe care sper sa mi-o oferiti.
Apa Nova Bucureşti atrage atenţia asupra faptului că în ultimele zile, pe uşile de acces ale unor blocuri bucureştene, au fost lipite anunţuri cu privire la colectarea unor sume de bani pentru încheierea de contracte/convenţii individuale pe apartament.

04 martie 2015- Apa Nova București atenţionează asupra unei posibile înşelatorii în care sunt vizaţi proprietarii din Asociaţiile de Proprietari sursa : [ link extern ] /

lăsând gluma la o parte, cred ca @s.c.serv ad loc s.r.l. se referă la L 224/2015 care modifica L 241/2016. Art. 31
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2015
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementari regularizare apometre Klizha Klizha In cursul anului trecut am neglijat sa raportez lunar valorile apometrelor stiind ca in mod normal se fac regularizari din urma (am schimbat 3 locuinte cu 3 ... (vezi toată discuția)
Abuzurile facute la factura de intretinere, nereguli la consumul de apa carmenpopovici carmenpopovici Intr-o luna am uitat sa dau indexul la apa rece si calda. Pentru luna respectiva mi s-au trect 15 mc de apa rece si 9 mc de apa calda, cu toate ca am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Diferenta apa calda, boiler instalat cyan cyan Intentionez sa montez un boiler pentru apa calda dar fara sa ma debransez de la conducta de apa calda sau sa o sigilez/blochez cu vreun dop deoarece in cazul ... (vezi toată discuția)