avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retea electrica pe domeniu privat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retea electrica pe domeniu privat.

Prin amabilitatea dumneavoastra as dori cateva sfaturi in legatura cu problema descrisa mai jos.

Parintii mei au in proprietate un teren INTRAVILAN intr-o localitate rurala cu o suprafata de 5000 mp a carei deschidere este de 16m cu act de proprietate(hotarare judecatoreasca definitiva), acesta fiind situat intre doua locuinte private deci cu un mare potential de valorificare.Numai ca, in partea stanga a terenului chiar la intrare dar pe proprietate se afla un transformator de tensiune 27/0,4kV de la care este legata o retea electrica trifazata ce pleaca in diagonala terenului la primul stalp de legatura care se afla la o distanta de 50-60m(nu am masurat exact) fata de deschidere, in partea dreapta dar tot pe acest teren.Din acest motiv terenul si-a pierdut foarte mult din valoare pentru ca primii 50-60 m sunt practic inutilizabili in cazul in care se doreste realizarea unei constructii aici si de asemenea cu aceasta retea pe el nu vrea sa-l cumpere nimeni ori ceea ce se ofera este de-a dreptul penibil. S-au facut sesizari la Societatea de distributie a energiei electrice iar raspunsul lor a fost(verbal) ca nu se poate face nimic pentru ca reteaua a fost construita in perioada comunista si daca vrem, putem sa-i dam in judecata.
Acum, inteleg ca nu se mai poate muta reteaua de pe acest teren dar conform legilor in vigoare din Romania nu se poate cere o chirie ceva pentru "gazduirea" acestei retele?Cineva mi-a spus ca ar exista niste articole de lege care sunt "beton" din punct de vedere juridic si ca este foarte greu daca nu imposibil de a se obtine ceva de la aceste societati de distributie a energiei electrice.
Parintii mei intentioneaza sa-i dea in judecata doar atunci cand sunt siguri ca pot castiga sau exista motive serioase ca pot castiga procesul pentru ca nu pot sa-si asume povara unui proces dinainte pierdut.
Cel mai recent răspuns: Cromatic , utilizator 21:55, 18 August 2009
1.Partaj succesoral.
2.Hotarare definitiva pronuntata in sedinta publica din 09.03.2001.
3.Anii '60.Parintii mei nu mai stiu exact dar desigur ca se poate afla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabluri de tensiune de la electrica trec prin proprietate. GermanAlex GermanAlex Am o proprietate de cateva hectare prin care trec cabluri de tensiune pe stalpi de la Electrica. Din cauza aceasta am probleme cu vanzarea anumitor loturi, iar ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu angajati renel oanamicu oanamicu Buna ziua, Am o problema cu un transformator amplasat in gradina in mijlocul vitei de vie. De cate ori au fost nevoie de verificari, reparatii sau chiar ... (vezi toată discuția)
5 stilpi de joasa tensiune (220v) pe proprietatea mea (retrocedata in '92) Balaurul Balaurul O întrebare va rog: În '49 strabunului mei i-au fost luate pamînturile. Urmare a legii 18/'91 mi s-a retrocedat un teren intravilan (intr-o cumuna) pe care ... (vezi toată discuția)