Prin amabilitatea dumneavoastra as dori cateva sfaturi in legatura cu problema descrisa mai jos.
Parintii mei au in proprietate un teren INTRAVILAN intr-o localitate rurala cu o suprafata de 5000 mp a carei deschidere este de 16m cu act de proprietate(hotarare judecatoreasca definitiva), acesta fiind situat intre doua locuinte private deci cu un mare potential de valorificare.Numai ca, in partea stanga a terenului chiar la intrare dar pe proprietate se afla un transformator de tensiune 27/0,4kV de la care este legata o retea electrica trifazata ce pleaca in diagonala terenului la primul stalp de legatura care se afla la o distanta de 50-60m(nu am masurat exact) fata de deschidere, in partea dreapta dar tot pe acest teren.Din acest motiv terenul si-a pierdut foarte mult din valoare pentru ca primii 50-60 m sunt practic inutilizabili in cazul in care se doreste realizarea unei constructii aici si de asemenea cu aceasta retea pe el nu vrea sa-l cumpere nimeni ori ceea ce se ofera este de-a dreptul penibil. S-au facut sesizari la Societatea de distributie a energiei electrice iar raspunsul lor a fost(verbal) ca nu se poate face nimic pentru ca reteaua a fost construita in perioada comunista si daca vrem, putem sa-i dam in judecata.
Acum, inteleg ca nu se mai poate muta reteaua de pe acest teren dar conform legilor in vigoare din Romania nu se poate cere o chirie ceva pentru "gazduirea" acestei retele?Cineva mi-a spus ca ar exista niste articole de lege care sunt "beton" din punct de vedere juridic si ca este foarte greu daca nu imposibil de a se obtine ceva de la aceste societati de distributie a energiei electrice.
Parintii mei intentioneaza sa-i dea in judecata doar atunci cand sunt siguri ca pot castiga sau exista motive serioase ca pot castiga procesul pentru ca nu pot sa-si asume povara unui proces dinainte pierdut.
1.Partaj succesoral.
2.Hotarare definitiva pronuntata in sedinta publica din 09.03.2001.
3.Anii '60.Parintii mei nu mai stiu exact dar desigur ca se poate afla.