avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... respingerea asistentei judiciare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

respingerea asistentei judiciare

In cursul anchetei efectuate de procuror acesta poate respinge solicitarea de asistenta judiciara din oficiu pentru invinuit?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:22, 18 Iulie 2009
Aceasta situatie trebuie sustinuta si probata in acelas timp.Este foarte grav daca situatia sa petrecut asa...insa am oarece dubii cu privire la aspect?!
Invinuitul are posibilitatea de a combate actele procurorului si poate demonstra simplu ca scrisul nui apartine iar cele consemnate nu sunt reale...:)
Cred ca este mai bine sa prezentati speta concreta cu fapta si invinuirea ce i se aduce...,ati primi raspunsuri pertinente.:)
handsu a scris:

In cauza procurorul , care a refuzat acordarea asistentei juridice a redactat in numele invinuitului o declaratia falsa ,pe care invinuitul a refuzat sa o semneze ,fiind adusa o persoana "neutra" care a semnat , ca invinuitul refuza semnarea.Declaratia de fapt contine elemente si sustineri neadevarate , pe care persoana in cauza niciodata nu le-a declarat.La opunere, procurorul a replicat ;"Ceea ce facem noi , ramnane batut in cuie . "



Va fi ceva de lucru in acest caz dar nimic nu este batut in cuie.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:


E vorba de art 6 din CEDO.

La Bucuresti din cate stiu nu prea se mai fac treburi de aces gen intrucat se cam stie ce urmeaza.


Pai, hai sa ne uitam in art. 6 CEDO care spune:
"... să se apere el însuşi sau să fie asistat de un apărător ales de el şi, dacă nu dispune de mijloacele necesare pentru a plăti un apărător, să poată fi asistat în mod gratuit de un avocat din oficiu, atunci când interesele justiţiei o cer..."

Asa ca nu vad unde scrie acolo ca, daca vreau un aparator din oficiu si dispun de bani il pot avea.
In cazul in care nu dispune de mijloacele necesare pentru a plati un apartor,ce se intampla ? Procurorul nu s-a interesat de acest aspect , cand a refuzat .
Dvs. ati facut o cerere scrisa pentru aparator, cerere insotita de dovezi ca nu dispuneti de mijloacele necesare?

Alte discuții în legătură

Este normal?? Canon01 Canon01 Preciyey ca nu am cunostinte juridice. Este normal ca cu ocayia luarii unei declaratii la organul de politie ,ofiterul sa refuze aparatorului meu eles cererea ... (vezi toată discuția)
Obligatii organ de c.p. cristiursa cristiursa organul de cercetare penala este obligat sa aduca la cunostinta avocatului invinuitului data efectuarii unui act de cercetare penala spre ex audiere martor sau ... (vezi toată discuția)
Ajutor avocat din oficiu ariana03 ariana03 Buna ziua As avea nevoie de ajutorul d-voastra: mi s-a intocmit dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)