avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul punctaj la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul punctaj la pensie

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca, salariile primite la iesirea la pensie (in cazul meu 3) sunt luate in consideratie pentru calculul punctajului din anul iesirii la pensie.Stiu ca in 2007 a existat o OG a guvernului care stipula asa ceva, dar nu stiu daca este in vigoare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:33, 24 Octombrie 2009
Toate veniturile pentru care s-a achitat CAS constituie suma contributiva pentru calculul drepturilor de pensie. Daca ati beneficiat de plati compensatorii, sunt aplicabile dispozitiile art. 21, alin. (6) din Legea nr. 19/2000:

"Contributia de asigurari sociale pentru persoanele care beneficiaza de plati compensatorii se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj la nivelul cotei contributiei individuale de asigurari sociale."

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Aceaste plati compensatorii trebuie trecute in cartea de munca?
Nu, de regula este suficienta o adeverinta. Exceptii n-am intalnit. :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
1. Conform Legii 19/2000, toate sumele pentru care se plateste contributia CAS sunt luate in calculul punctajului pentru pensie.
2. Daca vreti sa va convingeti, intrebati contabilul care face statele de plata si declaratiile pentru CAS.
Eu vreau sa stiu care sunt sporurile ,conform legii, pentru care intreprinderea era obligata sa plateasca CAS.Am cerut intreprinderii o aderinta cu sumele anuale pentru care s-a platit CAS si nu vrea sa-mi elibereze asa ceva, prevalandu-se de faptul ca toate sporurile sunt trecute in cartea de munca. Dar sumele rezultate din sporul pentru lucrul sambata si duminica nu sunt trecute in cartea de munca.
Nu stiu daca m-ati inteles.

Alte discuții în legătură

Calcul pensie loredanaelena loredanaelena Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza valoarea pensiei unui barbat nascut la data de 13.12.1945 cu stagiu de cotizare de 40 de ani si 15 zile si grupa a II-a ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie rusu marcela rusu marcela Am urmat facultatea de filologie intre 1969-1973si am lucrat in invatamant.Stagiul asimilat este de 4 ani sau 3 ani si 11 luni?Cum se calculeaza punctele ... (vezi toată discuția)
Pensionare Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, As dori sa va intreb : Ce procent din veniturile unui salariat,la stat va avea pensia,la limita de varsta? Ce venituri salariale intra in ... (vezi toată discuția)