avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CJP: pensie incasata necuvenit (nevazator)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CJP: pensie incasata necuvenit (nevazator)

Beneficiez de pensie pe caz de boala (retinopatie pigmentara) din anul 1998, in 2010 am intrat la pensie de drept. De curand am primit instiintare de la CJP conform careia pensia de drept incasa dupa 2012 a fost declarata necuvenita si in consecinta am fost somat sa restitui toata pensia integral (2012-prezent). Motivarea CJP este: incompatibilitate intre serviciul prestat pana pan 1998 si boala de care sufar. Am lucrat in perioada 1978 - 1998 la uzina de rulmenti. Din 1998 pana in 2010 au fost platite contributiile la asigurari sociale.

Pensionare de drept s-a realizat in baza art. 59 din legea 263/2010. in conf. cu certificat de handicap grad grav cu insotitor.
In urma contestatiei la CJP mi s-a comunicat ca pensia a fost incasata necuvenit deoarece nevazator, conform DEX, este o persoana oarba si nu una cu deficiente de vedere.


Ce se poate face in acest caz pentru anularea deciziei de suspendare a pensiei si repunerea in drepturi?

Mentionez ca intentionez sa actionez in instanta CAJ si am nevoie de reprezentare.

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2015
hrimiucsorin, utilizator

Alte discuții în legătură

Greseala calcul casa de pensii, anunt de oprire lunara a pensiei dupa 2 ani de la decizie lauraflorina29 lauraflorina29 Buna ziua, Mama mea s-a pensionat pe caz de boala in anul 2000 cu grad II invaliditate, in anul 2012 pensia a devenit definitiva datorita varstei; a primit ... (vezi toată discuția)
Pensie boala+angajare la stat ionelachirvase ionelachirvase daca tatal meu este pensionat pe caz de boala se poate sa-i facem angajare ca insotitor pt o persoana cu handicap locomotor? multumesc (vezi toată discuția)
Pensie de munca in spania, pensie de invaliditate in romania casteliana casteliana Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Un pensionar in Romania pe caz de boala, gradul 2, incepand cu anul 2006, a lucrat in Spania, cu contract de ... (vezi toată discuția)