avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza contract arendare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza contract arendare

Buna ziua!

Mama mea a decedat si are un contract de arendare pana in 2022.

la cap. Incetarea contractului sunt stipulate :
Contractul inceteaza de drept la expirarea termenului pentru care terenul a fost arendat.
In cazul decesului arendatarului (a mamei mele) ,contractul de arenda isi pastreaza valabilitatea in aceleasi conditii cu mostenitorii legali ai acestuia.

Eu,in calitate de mostenitor, nu sunt de acord cu mentinerea terenului in arenda.
Ma gandesc sa pornesc o mica afacere la tara.

Am posibiliatea legala de a rezilia acest contract sau sunt obligata sa respect termenul de arendare pana in 2022, cu singura permisiune stipulata de arendas de a anunta in 2021 ca nu mai doresc continuarea acestui contract de arendare
( care se va reinoi de la sine la data expirarii pe alti 10 ani) ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:23, 3 Septembrie 2015
Trebuie sa respectati clauzele contractului de arendare,nu poate fi reziliat urmare mortii mamei dvs.(arendator),conform art.1.850 NCC"Contractul de arendare inceteaza prin decesul ,incapacitatea sau falimentul arendasului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de arenda ContSters290573 ContSters290573 Am incheiat un contract de arenda eu find arendasul. in contract scrie la incetarea contractului: a)contractul inceteaza la expirarea termenului pentru ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda mincinosul mincinosul Buna seara, parintii mei au teren agricol in arenda la o societate ff mare, si ar dori sa rezilieze contractul de arenda ,dar tot sunt dusicuvorba. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitate art.1820 din ncc alibar alibar Buna ziua, Imi poate spune cineva daca art.1820 din NCC se aplica si unui contract de arendare teren agricol pe 10 ani semnat la data de ... (vezi toată discuția)