avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aplicabilitate art.1820 din NCC
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aplicabilitate art.1820 din NCC

Buna ziua,

Imi poate spune cineva daca art.1820 din NCC se aplica si unui contract de arendare teren agricol pe 10 ani semnat la data de 30/06/2010?
Mentionez ca arendatorul a decedat in aprilie 2015, iar in contract, la Cap. 8- ,,Incetarea contractului'', Art. 10, subpunctul (2) se spune ca: ,, In cazul mortii arendatorului sau a arendasului, contractul va continua daca mostenitorii majori vor comunica in scris intentiile lor in acest sens si vor avea acordul scris al celeilalte parti, in termen de 30 de zile de la data decesului, conform art.21 din Legea nr.16/1994, cu modificarile si completarile ulterioare''.
As dori sa stiu daca acest contract isi poate inceta valabilitatea inainte de termenul prevazut, pentru ca la cererea pentru incetarea contractului conform subpunctului (2) de mai sus, arendasul a raspuns apeland la art.1820 din Noul Cod Civil.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alibar , utilizator 14:36, 28 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt aplicabile. Contractul inceteaza de drept de la data mortii arendatorului, neexistand acordul mostenitorilor
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
AvTudor_com, utilizator
Va multumesc!
Imi puteti spune si la ce lege pot face referire pentru a raspunde d-lui jurist al arendasului? si dupa ce perioada pot reintra in posesia terenului arendat de tatal meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract arenda. deces arendator alinc2000 alinc2000 Buna ziua. In anul 2007 bunicul meu a incheiat cu o societate un contract de arenda pentru o perioada de 10 ani. In primavara acestui an au decedat ambii ... (vezi toată discuția)
Posibilitati reziliere contract de arenda" parintily parintily Buna ziua, Mama soacrei mele a incheiat un contract de arenda in 2009 pe o durata de 20 ani cu o societate agricola locala. Anul trecut aceasta a decedat si ... (vezi toată discuția)
Clauza contract arendare trasnitu mihaela trasnitu mihaela Buna ziua! Mama mea a decedat si are un contract de arendare pana in 2022. la cap. Incetarea contractului sunt stipulate : Contractul inceteaza de drept ... (vezi toată discuția)