avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii banca

Buna ziua. Vreau sa intreb daca, eu nu am servici dar detin o casa. Am datorii la Banca Transilvania si am intarziat cu plata si dosarul meu a mers la o forma de recuperare Risc, in caz ca nu reusesc sa achit la timp, dupa cum vor cei de la recuperare, sa mi se vanda casa pentru ca banca sa-si recupereze datoria? Mentionez ca datoria catre banca e de doar 2700 de lei.
Cu respect!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:19, 3 Septembrie 2015
Daca nu aveti alte venituri si aveti credite neachitate ,firma de recuperare prin executor judecatoresc poate scoate casa la licitatie ptr.acoperire credit(capital+dobanzi+penalizari+cheltuieli executare),dupa acoperire sume, ceea ce ramane in plus de la vanzare imobil veti primi inapoi.
Tot ce am acum ca venit e somajul in suma de 420 ron. Nu vor opri din somaj mai intai inainte de a vinde casa?
Potrivit art.46 din Legea nr.76/2002, drepturile băneşti prevăzute la art. 43 fac obiectul executării silite pentru debite provenite din plata necuvenită a acestora, precum şi pentru cazurile prevăzute de Codul de procedură civilă ori de alte dispoziţii legale speciale.

Asadar, indemnziatia de somaj face obiectul executării silite pentru cazurile prevăzute de Codul de procedură civilă ori de alte dispoziţii legale speciale.
Cu alte cuvinte, pe intelesul meu, o sa-mi fie mai intai excutate veniturile din somaj iar apoi casa. Exact? Am inteles bine?
Vi se va pune poprire pe indemnizatia de somaj .

Alte discuții în legătură

Executare silita dreptatesiadevar dreptatesiadevar am un proces pentru executare silita,banca a predat creditul la o firma de recuperare, firma de recuperare a dat spre executare la un executor judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu si amenintare cu luare apartament aadriana aadriana Buna ziua. Am o problema cu cei de la kruk international.Ei mi-au preluat creditul cand nu am mai putut sa platesc si mi-au pus poprire pe salariu, 33% de 6 ... (vezi toată discuția)
Titlul executoriu apartament desi am poprire aadriana aadriana In urma unui credit am poprire pe salariu 30%.Salariul nu intarzie, banii se vireaza de catre intreprindere in aceeasi zi a lunii si cu toate acestea pentru ... (vezi toată discuția)