avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt intre concubini !!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt intre concubini !!!

Buna ziua,va rog sa imi dati un sfat in sensul ca in urma unei certuri si discutii cu concubina mea am fost reclamat de aceasta pt furt.intr o ordine de idei am locuit impreuna in casa mea cu ea.ea avand un card la ing bank il foloseam amandoi.in luna lui august spre sfrsitul lunii am efectuat o retragere de pe cardul ei bineinteles eu avand si pinul doar locuiam in aceiasi casa si impartind totul.in luna lui august anul curent doar eu am folosit cardul ei in sensul ca am efectuat doua depuneri la bancomat si o retragere.ea ma acuza pt retragere si furt.am cerut salvarea imaginilor la banca, precum in luna august inainte de retragere eu am facut depunerile la bancomat si retragerea.din motive de razbunare mi a facut plangere pt furt si am fost instiintat ca a inceput urmarirea penala pe numele meu...astept o parere un sfat daca ar fi cazul sa imi i au un avocat..va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:54, 8 Septembrie 2015
Va multumesc pt raspunsul dvs,si vreau sa va precizez ca din dorinta de razbunare a fost facuta plangerea..e vb de fosta concubina care ea a stat in casa la mine impartind totul.ea nu folosea acest card ci doar eu i ar luna trecuta eu personal am facut doua depuneri de numerar si o retragere ea acuzanduma pt retragere dupa ce ne am despartit din motive de ura.Am solicitat bancii sa salveze imaginile cu depunerile si retragerea.mentionez ca banii retrasi au fost ai mei deoarece eu am facut depunerile pe card respectiv retragerea fapte ce se pot dovedi prin filmarile salvate si puse la dispozitia organelor de cercetare.in cazul in care politia va confirma aceste aspecte(depunere-retragere) as dori sa stiu de ce pot fi invinuit.
Va multumesc.
Eu v-am precizat de ce puteti fi acuzat, mai departe dvs va construiti apararea cum considerati.
Sigur, chiar daca formal ar fi infractiune, exista niste prevederi pe [ link extern ]

Conform acestor prevederi, nu se pedepsesc toate infractiunile constatate, ci doar cele a caror pedepsire serveste interesul public.

De retinut ca aceasta ramane la aprecierea Politiei, Ministerului Public sau instantei de judecata, e mai degraba un privilegiu decat un drept.

Deci va trebui sa-i convingeti pe politisti ca urmarirea acestei infractiuni nu prezinta interes public sau ca ea va trebui rezolvata in drept civil. Pentru asta cautati sa nu-i enervati si fiti cooperant cu ei, explicandu-le de ce ati crezut sincer ca era dreptul dvs. sa retrageti acei bani de pe card.

Din faptul ca titularul declara in scris bancii ca va folosi singur acel card fara a comunica PIN-ul altor persoane nu e musai sa rezulte o pedeapsa penala in caz ca titularul cardului, de buna voie si nesilit de nimeni, comunica PIN-ul unei persoane apropiate. Acel contract exista in drept civil intre titular si banca, iar Codul Penal este cel adoptat de Parlament.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2015
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune, probabil mihai06 mihai06 buna ziua si multumesc celor care vor raspunde.in anul 2011 tatal meu a decedat in urma unei afectiuni cardiace ,fratele meu care locuia impreuna cu el a gasit ... (vezi toată discuția)
Condamnare loacker loacker Buna, in urma unui proces care a inceput acum 5 ani am fost condamnat la o pedeapsa de 5 ani cu executare in baza art. 42 alin. 1,2,3, din Legea nr. 161/2003, ... (vezi toată discuția)
Furt de pe card Mihai2024 Mihai2024 Pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos( furt de bani de pe cardul altei persoane fara consimțământul acesteia in valoare de 1000 ... (vezi toată discuția)