avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cum se transforma o asociatie sportiva in club sportiv
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cum se transforma o asociatie sportiva in club sportiv

Buna ziua!
As dori si eu o informatie:
Ca sa transformi o asociate sportiva in club sportiv ce trebuie facut?Se poate modifica doar denumirea,sediul,membri fondatori sunt aceeasi?Contul bancar trebuie schimbat sau se poate merge cu acelasi? Este de ajuns doar o cerere de modificare sau trebuie anulata asociatia si infintat clubul?Pentru modificare trebuie sa merg numai la avocat sau si la finante?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ADRIAN62 , utilizator 12:55, 14 Septembrie 2015
Adica aveti o structura fara personalitate juridica, acea asociatie pentru care la inregistrare ati depus actele doar la finante? Daca doriti s-o transformati in club sportiv constituit pe og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile, trebuie sa mergeti la finante si sa depuneti actele de lichidare si apoi, dar chiar si in paralel pentru ca nu are legatura una cu alta si nu se conditioneaza, va puteti incepe procedura de pregatire a dosarului de inregistrare la judecatorie. Puteti sa includeti la infiintarea ong - club sportiv aceiasi membrii care au fost si in prima asociere. Dupa infiintarea la judecatorie va veti putea deschide si cont bancar pe ong-club. Vedeti la aceasta sectiune a forumului ca s-au postat raspunsuri pentru infiintarea ong-ului si apoi in plus mai trebuie sa obtineti certificatul de identitate sportiva de la directia judeteana de sport.
Nu se poate transforma una in alta. Si nu neglijati sa o inchideti pe acea asociatie sportiva ca structura fara personalitate juridica pentru ca acolo presupune depunerea unor declaratii la termen fix.
Va multumec!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie sportiva vs asociatie club sportiv csucv13 csucv13 Diferente intre Asociatie sportiva si ASOCIATIE CLUB SPORTIV ? Se poate transforma o Asociatie sportiva in ASOCIATIE CLUB SPORTIV ? (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie sportiva catalinban catalinban Buna ziua! Am citit cam tot ce este scris despre infiintarea unei asociatii sportive si tot am nelamuriri....poate sunt mai greu de cap. Sa o luam cu ... (vezi toată discuția)
Transformare ong in asociatie club sportiv nuzzuvalea nuzzuvalea Cum se poate transforma si ce pasi trebuie urmati pentru ca un ONG deja existent (infiintata conform Legii 246/2005) sa devina Asociatie Club Sportiv ... (vezi toată discuția)