avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valabilitate contract in format electronic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valabilitate contract in format electronic

Are vreo valoare legala un contract individual de munca agreat prin email ? Poate angajatorul sa imi trimita contractul pentru a fi semnat - prin e-mail ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:13, 6 Septembrie 2015
Potrivit art.16 alin.1C.mun., "Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului. "

Din textul art. 16 alin. (1) din Codul muncii rezultă că forma scrisă a contractului individual de muncă este o condiţie ad validitatem indiferent de tipul contractului de muncă
Multumesc pentru raspuns. Asadar, presupunand ca angajatorul nu este in aceeasi tara/localitate, acesta are obligatia sa trimita viitorului angajat contractul de munca in forma fizica (tiparit) pentru a fi semnat ?
Intr-adevar, c.i.m. trebuie sa fie incheiat in forma scrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. se poate face angajarea de catre angajator fara semnatura mea? Larysutza Larysutza Lucrez la o pensiune de cateva zile,dar nu mi sa dat nici un contract inchiat intre angajator si eu,am dat actele necesare (copie buletin,certificat de nastere ... (vezi toată discuția)
Contract fara semnatura donigao donigao Buna ziua, Speta: dosar complet de personal, insa de pe contractul individual de munca lipseste semnatura salariatului (omisiune), contractul a fost ... (vezi toată discuția)
In cat timp trebuie semnat contractul de munca? Tania58 Tania58 In cat timp se poate semna contractul de munca pentru o persoana care a fost angajata pe 20 ianuarie si pana acum nu a semnat contractul? Poate dura mai mult? ... (vezi toată discuția)