avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Minor, am condus fara permis. Consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Minor, am condus fara permis. Consecinte

Buna ziua, am facut o greseala in cursul zilei de azi, am luat masina de acasa si am vrut sa o duc la spalatorie neavand insa permis si acolo chiar in curtea spalatoriei m-a oprit un echipaj si mi-a facut proces verbal,vreau sa stiu ce se va intampla.Mentionez ca nu am mai avut nici o data probleme cu politia si sunt minor ba chiar sunt in timpul scolii de sofer. Va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Mi se va pata cazierul cu aceasta fapta?

Si acest fapt ma poate impiedica in obtinerea permisului?
~ Conținut șters la cerere ~
YSL a scris:

Ma refeream la efecte. Astfel, în cazul minorilor aplicarea unei masuri educative nu constituie prim termen al recidivei sau al pluralitatii intermediare și nu constituie impediment pentru aplicarea amanarii pedepsei sau pentru a se dispune suspendarea sub supraveghere, pentru o infr sav după majorat.

Dar permisul tot se anulează dacă avem o condamnare.
~ Conținut șters la cerere ~
@ysl:
Trebuie sa fie o hotarare judecatoreasca de condamnare ramasa definitiva, dupa punerea in miscare a actiunii penale, inculpatul e prezumat in continuare nevinovat, poate sustine examenul fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen auto shadow86rmv shadow86rmv Buna ziua. In urma unui accident rutier am primit 2 ani cu suspendare fara a mi se retine permisul de conducere nici macar o zi si as vrea sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Obtinere permis de conducere moritsu moritsu Buna ziua ! Am fost condamnat cu 6 luni inchisoare cu suspendare, fara spor de pedeapsa si cu 2 ani termen de incercare pentru conducerea unui autovehicul pe ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere ermus ermus Imi poate spune si mie cineva daca aceasta este hotararea definitiva si daca aceea este data de la care trebuie sa astept un an pt a da din nou sala?ma refer ... (vezi toată discuția)