avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta platita fara eliberare de bon fiscal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta platita fara eliberare de bon fiscal

in data de 17.04. 2015 , am intrat la benzinaria Mol sa cumpar rovineta. Niciodata nu am cumparat pana in momentul respectiv. Am spus casierului ca doresc pe un an , incepand cu data respectiva, i-am prezentat talonul si banii. Mi-a dat bonul si talonul si cu asta eu am plecat. Bine inteles am verificat termenul de valabilitate, nr. masinii. Vazand ca totul este ok am plecat de acolo. Am circulat astfel in tara pana in data de 31. 08. 2015. cand imi vine acasa o amenda pentru lipsa rovineta. Stiind ca eu am platit si am rovineta am sunat la C.N.A.D.N.R , ei imi spun ca nu am rovineta valabila. Atunci ma duc la benzinaria Mol cu bonul si practic acolo mi se spune ca bonul este nefiscal numai de informare si nu este valabil. In concluzie am fost inselata, mi-au luat banii mi-au eliberat un bon nefiscal si cum eu nu stiam ca ar m-ai trebuii sa mi se elibereze un bon fiscal am ramas fara rovineta. Ce a-si putea face in
acest caz, totusi am circulat 5 luni fara sa vreau fara intentie de a insela pe cineva si totusi acum eu sunt care o sac platesc nenumerate amenzi?
Cel mai recent răspuns: Adidely , utilizator 01:14, 10 Martie 2018
La achizitia de rovinieta din benzinarii,vi se ekibereaza 2 documente distinte
Unul este bonul fiscal care contine precizari referitoare la tranzactie,casier,categorie autovehicul
Al doilea document nefiscal,atesta plata rovinieta CNADNR-copie client,cu numar inmatriculare,serie sasiu,tara,categorie autovehicul,valoarea achitata,curs euro,valabilitate rovinieta
In prezentarea dvs este o neclaritate referitor la am verificat termenul de valabilitate, nr. masinii.,si bonul este nefiscal numai de informare si nu este valabil.
Ce ati verificat dvs,ce ati achitat dvs daca exista bon nefiscal numai de informare si nu este valabil ?
Bonul nefiscal este cu numar inmatriculare,serie sasiu,tara,categorie autovehicul,valoarea ,curs euro,valabilitate rovinieta . Mie mi s-a eliberat numai acest act. Bonul fiscal care sa ateste ca am platit rovineta nu s-a mai eliberat si din acest motiv spun cei de la CNADNR ca nu este valabil.
Daca aveti certitudinea ca ati achitat c/v rovinieta solicitati conducerii unitatii peco unde ati achitat suma sa verifice temeinic bonurile fiscale din ziua emiterii bonului nefiscal
Cum s-a rezolvat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta valabila la schimbarea numarului de inmatriculare legalseeker legalseeker Am achizitionat un autovehicul, l-am pus pe numele meu, am schimbat numerele de inmatriculare. Vechiul proprietar, cu numerele vechi si serie sasiu ... (vezi toată discuția)
Rovinieta - numarul masinii scris gresit andreiionut andreiionut Salutare,oameni buni, Am si eu o problema legata de o rovineta pe care s-a trecut nr.masinii gresit,dar seria de sasiu este cea corecta.Stie cineva ... (vezi toată discuția)
Important! mymyhh mymyhh Buna am cump o masina acum iar aceasta nu avea rovineta platita, iar eu am platit o pe numerele de imatriculare e vechiului proprietar, insa eu acum am ... (vezi toată discuția)