avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Tranzactii societate comerciala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Tranzactii societate comerciala

Buna ziua,
Doream sa stiu ce obligatii are o societate comerciala in momentul in care se face o plata catre o persoana fizica, persoana fizica ce emite o factura sub semnatura privata? Cum poate fi verificat daca aceasta plata a fost efectuata in mod real si unde trebuie inregistrata ea de catre societatea comerciala? Este obligata societatea comerciala sa inregistreze aceasta tranzactie? Daca da, unde se face aceasta inregistrare? Mentionez ca la momentul de fata societatea este radiata si nu stiu cum as putea obtine informatiile enumerate mai sus.
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 11:22, 25 Octombrie 2015
Persoana juridical poate face plata catre o persoana fizica doar in baza unui contract, respective a unei dispozitii de plata, respective prin banca.Persoanele fizice (nu profesii liberale,PFA) nu pot emite facturi, nu au calitatea de a elibera astfel de documente.Orice plata la o persoana fizica o puteti identifica dvs fie in extrasul de cont fie in registrul de casa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Baza legala efectuare traduceri alinda2 alinda2 Buna ziua. Posed autorizatia de traducator eliberata de Ministerul Justitiei in anul 2000, insa am lucrat in domeniu doar pe baza de contract de munca (adica ... (vezi toată discuția)
Cum pot scoate bani din pfa? madalina_oprea madalina_oprea Buna ziua! Am un pfa, sistem real si platitor de tva. Cum pot scoate bani din el? Trebuie de fiecare data justificare? De exemplu am incasat 5000 ron si vreau ... (vezi toată discuția)