avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de a intra in posesia unei proprietati de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de a intra in posesia unei proprietati de contract de uzfruct

As vrea sa aflu daca pot intra in posesia unei parti din contractul de uzufruct viager,deoarece unul dintre sotii uzufructuari a decedat si care este modalitatea de trecere pe nume.Eu avand calitatea de nud proprietar.
Cel mai recent răspuns: Iiona , utilizator 08:45, 8 Septembrie 2015
Unul din cazurile de stingere a uzufructului este si prin consolidare, atunci cand calitatea de uzufructuar si de nud proprietar se intrunesc in aeeasi persoana;deasemenea,uzufructul se sitnge prin decesul ori dupa caz,incetarea existentei juridice a uzufructuarului chiar daca termenul nu s-a implinit.(Art.746 NCC).Puteti devine nud proprietar doar pe partea uzufructuarului decedat.Puteti merge la notariat si sa incheiati o noua conventie, conform situatiei actuale,sau, daca nu este posbil pe cale notariala,actiune in instanta ptr.constatarea stingerii uzufructului conform art.746 Noul Cod Civil.
Eu am un contract de uzufruct viager cu 2 persoane varstnice avand calitatea de nud proprietar ,dar sotul doamnei a decedat ...pot sa intru in posesie din partea celui decedat ,pe jumatatea locuintei?
V-am raspuns deja,recititi cu atentie.
ok,multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nudul proprietar lore_lore lore_lore In situatia in care exista un drept de uzufruct asupra unui imobil, iar nudul proprietar moare, se stinge uzufructul?Adica mostenirii nudului proprietar sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua - pierdere drept de uzufruct MariaM82 MariaM82 Este o clauză de \"uzufruct viager\" scrie clar. Dacă nu mai locuiesc timp de 10 ani în casă se anulează acest drept? (vezi toată discuția)
Uzufruct viager elgrecos elgrecos sotia mea a cumparat casa bunicilor ei achitata de tatal acesteia cu titlu de donatie pentru sotie - nuda proprietate iar parintii uzufructul viager asupra ... (vezi toată discuția)