avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoatere minor infractor din familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoatere minor infractor din familie

Care este cadrul legislativ pentru scoaterea din familie a unui minor de pina in 14 ani, care a comis mai multe infractiuni si introducerea acestuia intr-un centru de plasament.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:28, 7 Septembrie 2015
Este problema complexa care poate fi analizata de catre Directia de asistenta si protectia copilului,persoanei si familiei-biroul protectiei copilului delicvent
Inspectorii acestui birou detin autoritatea si competenta sa verifice si sa evalueze situatia minorilor care au savarsit fapte prevazute si pedepsite de legea penala in vederea stabilirii cauzelor care au condus la comportamentul antisocial, cat si a potentialului lor de recuperare, pentru determinarea tipului de interventie adecvata.
Propune plasamentul copilului in familia extinsa ori in cea substitutiva sau plasamentul copilului intr-un serviciu de tip rezidential specializat in cazul in care gradul de pericol social al faptei savarsite impune separarea copilului de mediul familial si/ sau daca dezvoltarea si integritatea lui morala sunt periclitate din motive independente de vointa parintilor.
Biroul de protectie a copilului delicvent,asigura consilierea si orientarea parintilor si a copilului care a savarsit o fapta penala, in vederea sprijinirii resocializarii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii in plasament cst_rose cst_rose ce conditii trebuie sa indeplineasca o familie pentru a lua un copil in plasament? (vezi toată discuția)
Venit copil GabrielC93 GabrielC93 Am o nepotica care urmeaza sa implineasca doi anisori. Situatia ei este mai delicata, deoarece mama ei are 17 ani si nu e interesata de ea, iar tatal nu a ... (vezi toată discuția)
Protectia copilului dascalescudan dascalescudan Cum poate fi obtinut plasamentul familial pentru un copil sau chiar doi copii care sint deja in sistemul de ocrotire sociala a copiilor, aflati in plasament in ... (vezi toată discuția)