avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz al administratorului - trecerea unei persoane in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz al administratorului - trecerea unei persoane in plus la intretinere

Buna ziua,
Administratorul asociatiei m-a intrebat daca sunt doua persoane pentru ca vecinii mei asa i-au spus,i-am explicat ca sunt doar eu in apartament dar sustine ca statutul asociatiei ii permite sa treaca la plata mai multe persoane la sesizarea vecinilor.
I-am explicat ca ei puteau sa vada doar musafiri si din cate stiu legea spune ca pentru a include aceasta persoana la plata taxelor,aceasta trebuie sa stea min 15 zile.
Din cate imi dau seama vor sa incerce sa abuzeze si eventual sa ma pacaleasca sa platesc ,daca se poate.
As vrea sa stiu daca pct r , art 7 din normele de aplicare a legii230/2007 mai este valabil si daca nu rezolv amiabil care ar fi urmatorul pas.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:17, 10 Septembrie 2015
Problema pare a fi la acei vecini care ori vor să se răzbune pe dvs. pentru cine ştie ce, ori sunt reclamagii de profesie.
Dar e şi vina administratorului, pentru că doar pe vorbe nu se poate constata ceva. De ce n-a venit la apartamentul dvs., să rezolve direct cazul ?
Cel puţin a fost vreo sesizare în scris ?
Dacă nu, contestaţi suma în maxim 10 zile de la afişarea listelor la Avizier !
S-a mai scris - faceti o sesizare/notificare (scrisa, cu nr. de inregistrare) la conducerea as. prop.
Dvs. tot insistati ca ati vorbit, ca v-a spus, v-a fluturat... fiind vorba de administrator.
Pe dumnealui nu ar trebui sa-l intereseze nr. curent de persoane. Daca "cineva" se simte nedreptatit pe chestia nr. curent de persoane, acest "cineva" sunt de fapt vecinii dvs. Daca acestia au dreptate, asa cum s-a mai spus, sa sesizeze in scris conducerea as. prop. cu privire la acest aspect. se vor face verificari...
Pe de alta parte, de multe ori se intampla exact asa cum se presupune: dom'le este casa mea si pot sa primesc musafiri de trei ori pe zi si-odata noaptea si nu tre' sa se intaple nimic. Ei, nu-i chiar asa...
Daca trecerea unei persoane in plus la cheltuielile repartizate pe lista de plata este o problema financiara grea pentru dvs., sesizati conducerea as. prop.si solicitati scaderea nr. de persoane, de la doua, la numai una, aceasta fiind declaratia dvs.
Daca aceasta chestiune este doar asa de principiu, atunci este altceva.
Uitati-a atent cam cat sunteti"incarcat" la cheltuieli si mai discutam. La noi in asociatie costurile pe persoana sunt de cele mai multe ori mai mici de 10 lei. Acestea cresc cand "vine" facura de electritate cu aprx. 2-3 lei/pers.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 230- referire la cele 15 zile pt. plata cheltuielilor kyk kyk Buna ziua,am si eu o nedumerire in legatura cu cele 15 zile pe care un musafir le sta intr-un imobil.Cf. legii 15 zile intr-o luna, dar daca sta 15 zile ... (vezi toată discuția)
Persoane in plus fara cerere Elenapusa Elenapusa Doamna administrator a trecut la apartamentul meu un numar de 4 persoane, pe luna mai 2016, in contextul in care noi suntem 2. Abia din luna iunie 2016 vom fi ... (vezi toată discuția)
Regulile stabilite de comitetul executiv au prioritate in fata legii? ContSters303071 ContSters303071 Presedintele de bloc mi-a spus caca regula este ca proprietarul se trece la intertinere dupa 15 zile, iar oricine altcineva neprevazut in actele de proprietate ... (vezi toată discuția)