avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comodatarul nu vrea sa paraseasca si sa semneze ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comodatarul nu vrea sa paraseasca si sa semneze instiintarea de reziliere a contractului de comodat

Buna ziua
Am facut un contract de comodat pe numele meu de proprietar(suntem 4 proprietari al spatiului imprumutat catre o persoana).Contractul de comodat este facut pe numele meu,pe termen nedeterminat cu conditia ca persoana care locuiete in spatiul imprumutat sa nu faca modificari(aceasta clauza este prevazuta in contract.
Persoana respectiva a facut modificari asupra spatiului de locuit,marindu-l cu o bucatarie de vara din pfl in locul in care era o magazie de lemne.
Eu vreau sa reziliez contractul si am gasit pe internet in codul civil urmatoarele:
"Rezilierea
ceruta instantei de judecata conform regulilor de drept comun (ex: nerespectarea destinatiei bunului);
- de drept, daca partile au prevazut o clauza corespunzatoare in contract.
--- Ca urmare a mortii comodatarului."
Mai mentionez ca am instiintat-o scis si aceasta a refuzat sa semneze.
Cum pot rezolva situatia ? In instanta sau cu politia,tinand cond ca in contract nu sunt prevazute modificari si tot in contract se mentioneaza ca nu este necesara instanta din momentul nerespectarii regulilor contractului de catre comodator.??
Multumesc f mult pt eventualele raqspunsuri
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 06:07, 11 Septembrie 2015
Puteti cere restituire bunului conform art.2.156 Noul Cod Civ il"Comodantul poate cere resituirea bunului inainte de momentul prevazut la art.2.155 aliln(1)NCC atunci cand are el insusi o nevoie urgenta si neprevazuta de bun, atunci cand comodatatul decedeaza sau atunci cand acesta isi incalca obligatiile." Intrucat comodatarul nu si-a respectat obligatiile( a facut modificari), urmeaza sa va adresati instantei ptr.restituirea bunului conform art.2.156 Noul Cod Civil.
multumesc
multumesc pt raspuns.
Va rog sa cititi si mentiunile adaugate de mine in contract
Incetarea contractul;
prezentul contract inceteaza de drept,fara a mai fi necesara interventia unui/unei tribunal arbitral/instante judecatoresti in cazul in care una din parti
a}nu-si executa una din obligatiile esentiale enumerate la art.4,art.5 din prezentul contract

La art 4 si 5 eu am mentionat ca nu are voie sa face modificari
Intrebarea mea este,din moment ce este mentionat in contract ca acesta inceteaza de drept fara interventia instantei,eu cui ma adrsez pt evacuarea persoanei-instantei sau la politie ?????
Dacă nu vrea să părăsească imobilului va trebui să vă adresați tot instanței.

Una e încetarea de drept a contractului și alta e evacuarea.

Solicitați instanței evacuarea codatarului pentru ocuparea imobilului fără titlu. Există o procedură specială de judecată în Codul de procedură civilă pentru evacuarea din acest motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea in cazul existentei contractului de comodat DanaBrasov DanaBrasov Buna ziua, Intre o persoana fizica si una juridica exista un contract de comodat incheiat pe termen de 30 de ani. Care ar fi sansele persoanei fizice sa ... (vezi toată discuția)
Anulare contract comodat sediu societate sterea sterea Buna ziua, anul trecut in noiembrie am facut un contract de comodat ptr o societate nou infiintata, al carei administrator este cetatea moldovean, fiind-u-mi ... (vezi toată discuția)
Durata maxima contract de comodat pentru sediu social sevenx sevenx Buna ziua, Exista o perioada maxima pe care se poate incheia un contract de comodat in vederea stabilirii sediului social al unei SRL? Pe un blog de ... (vezi toată discuția)