avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuarea in cazul existentei contractului de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuarea in cazul existentei contractului de comodat

Buna ziua,
Intre o persoana fizica si una juridica exista un contract de comodat incheiat pe termen de 30 de ani. Care ar fi sansele persoanei fizice sa obtina evacuarea inainte de expirarea termenului si cum?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DanaBrasov , utilizator 15:10, 20 Septembrie 2016
Contractul de imprumut de folosinta(comodat) poate fi reziliat in conditiile art.2.156 NCC"Comodantul poate cere resituirea bunului inainte de momentul prevazut la art.2.155 alin.(1) atunci cand are el insusi o nevoie urgenta si neprevazuta de bun,atunci cand comodatarul decedeaza sau atunci cand acesta isi incalca obligatiile."
Banuiesc ca "o nevoie urgenta si neprevazuta de bun" poate fi si situatia in care doreste sa doneze bunul (imobilul, in acest caz).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodatarul nu vrea sa paraseasca si sa semneze instiintarea de reziliere a contractului de comodat cesar cesar Buna ziua Am facut un contract de comodat pe numele meu de proprietar(suntem 4 proprietari al spatiului imprumutat catre o persoana).Contractul de comodat ... (vezi toată discuția)
Anulare contract comodat sediu societate sterea sterea Buna ziua, anul trecut in noiembrie am facut un contract de comodat ptr o societate nou infiintata, al carei administrator este cetatea moldovean, fiind-u-mi ... (vezi toată discuția)
Anulare contract comodat. am obtinut o casa prin donatie. Taximetrist Taximetrist Am obtinut o casa prin donatie. In acest acasa exista un contract de comodat pentru un punct de lucru SRL. Pot anula acest contract de comodat eu nedorind sa ... (vezi toată discuția)