avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Certificat de atestare a edificarii constructiei - ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Certificat de atestare a edificarii constructiei - constructie partiala

Buna ziua,
Am o problema si nu stium cum sa o rezolv. Am construit o casa in jud Ilfov, cu autorizatie de constructie emisa in 2014, am procesul verbal de recepatie PARTIALA a lucrarilor. Acum am depus actele pt cadastru si intabulare, numai ca cei de la cadastru imi solicita certificatul de atestare a edificarii constructiei. Cei de la primarie nu vor sa-mi elibereze acest certificat pt ca spun ca acest certificat se elibereaza numai la terminatrea constructiei. Adica cei de la cadastru nu vor sa-mi accepte dosarul iar cei de la primarie nu vor sa-mi emita certificatul. Se poate emite un certificat de atesare a edificarii construcitiei in aceasta faza a constructiei conform procesului verbal? (casa nu are compartimentarile la mansarda_de aaceea nu s-a vrut sa-mi emita PV final ci numai partial).
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radudorina , utilizator 20:25, 9 Octombrie 2019
Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se poate înscrie în cartea funciară şi pe stadii de execuţie,în baza următoarelor documente:
a) certificatului de atestare a stadiului realizării construcţiei, eliberat de primarul unităţii
administrativ - teritoriale;
b) procesului - verbal de constatare privind stadiul realizării construcţiei, vizat de serviciul de
specialitate din cadrul primăriei unităţii administrativ teritoriale;
c) documentaţiei cadastrale.
Ordinul 700/2014 art 98
Buna ziua,
Am o problema si nu stium cum sa o rezolv. Am construit o casa in Bucuresti, cu autorizatie de constructie emisa in 2015, am procesul verbal de recepatie la lucrarilor. In luna iunie am depus actele pt cadastru si intabulare, numai ca cei de la cadastru in luna iulie mi-au solicitat certificatul de atestare a edificarii constructiei. Cei de la primarie au eliberat un model de certificat in care au scris

Edificarea constructiei s-a facut in baza autorizatiei,,,

Cei de la cadastru au solicita un nou certificat de edificare a constructiei deoarece spun ca trebuie scris
Edificarea constructiei s-a facut in conformitate cu autorizatia.....

Am mai depus o cerere la primarie de indreptatre eroare materiala din-
in baza.... in
in conformitate...
Primaria a emis o noua adresa prin care spune ca nu poate emite certificatul de edificare a constructiei asa cum este solicitat de dei de la cadastru intrucat nu exista norme metodologice de aplicarea a legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996 republicata, modificata prin legea 150/2015, actualizata

Am depus si aceasta adresa la cadastru si acestia au procedat la emiterea incheierii de respingere dosar.

Va rog sa m ajutati, in ce parte sa ma indrept, sincer nu pot sa fac eu normele de aplicare a unei legi, iar daca s-a emis o lege de ce se aplica daca nu exista norme?

Multumesc
In ce consta documetatia cadastrala? CE ACTE SUNT NECESARE ?
Gasiti detalii aici
[ link extern ]

sau

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
actiunea in instanta pentru accesiune mai este in vigoare ? sau care ar fi procedura pentru o constructie neautorizata facuta in anul 2008? exista doar un proces verbal al primariei de constatare a edificarii lucrarii, prin care solicita sistarea lucrarilor si atat.. care ar fi procedura legala
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2019
radudorina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei - forma eliberata de primarie nu este agreata de cei de ocpi bgabi_23 bgabi_23 Buna ziua, Am o problema si nu stium cum sa o rezolv. Am construit o casa in Bucuresti, cu autorizatie de constructie emisa in 2015, am procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa la rosu (inclusiv acoperisul) MihaiViorel MihaiViorel Salut Am o casa in Timisoara la rosu si vreau sa o intabulez ca sa iau un credit de la banca pt a putea termina casa dar se pare ca cei de la Primaria ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Am construit in 2011 o casa , cu Autorizatie de constructie , proiect si toate actele in regula . Am, colaborat cu Inspectoratul ... (vezi toată discuția)