avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare casa la rosu (inclusiv acoperisul)
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare casa la rosu (inclusiv acoperisul)

Salut
Am o casa in Timisoara la rosu si vreau sa o intabulez ca sa iau un credit de la banca pt a putea termina casa dar se pare ca cei de la Primaria Timisoara in cer sa am geamurile , usile si tencuita exterior.
Nu exista nicio o varianta de a obtine "un fel de intabulare intermediara" fara a mai face operatiile cerute de ei decat ulterior obtinerii creditului.?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adrian12 , utilizator 01:51, 25 Ianuarie 2018
Nu exista o astfl devarianta deinatbulare.
buna ,si pe mine ma intereseaza in aceiasi problema .daca poate cineva sa raspunda m-as bucura .multumesc
Buna ziua,
Potrivit art. 36 alin 3 din Legea 7/1996:

(3) Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se poate înscrie în cartea funciară şi pe stadii de execuţie, în baza următoarelor documente:
a) certificatului de atestare a stadiului realizării construcţiei, eliberat de primarul unităţii administrativ-teritoriale;
b) procesului-verbal de constatare privind stadiul realizării construcţiei;
c) documentaţiei cadastrale.

Succes!
Prelungirea la autorizatia de constructie a expirat anul trecut in septembrie exact in ziua cand a reusit sa semneze inginerul de la cadastru actele de terminare a lucrarilor. Acum am depus cerere pentru intabulare dar zice ca ii trebuie niste modificari la proiect si am luat legatura cu arhitectul dar ma evita. Pot contacta alt arhitect ? Am nevoie de certificatul fiscal emis de primarie si certificatul de atestare eliberat de autoritatea locala care a emis si autorizatia de construire, care sa confirme ca edificarea constructiei s-a efectuat conform autorizatiei de construire si ca exista proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor. Exista vreun termen pe care l-am depasit probabil pentru ca din septembrie 2017 tot astept sa dea vreun semn arhitectul dar nu raspunde la telefon. Ce ma sfatuiti sa fac ? Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de atestare a edificarii constructiei - constructie partiala Stoica_F Stoica_F Buna ziua, Am o problema si nu stium cum sa o rezolv. Am construit o casa in jud Ilfov, cu autorizatie de constructie emisa in 2014, am procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Am construit in 2011 o casa , cu Autorizatie de constructie , proiect si toate actele in regula . Am, colaborat cu Inspectoratul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia ... calling calling Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia la rosu si acoperișul fara usi si geamuri. 1. Nu stiu daca este intabulata.( se ... (vezi toată discuția)