avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dovada ca ai asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dovada ca ai asigurari de sanatate

Buna ziua,
Incepand cu data de 01.09.2015, posesorii cardului de sanatate care sunt salariati , pentru a face dovada calitatii de asigurat trebuie sa se prezinte la medic si cu adeverinta eliberata de catre angajator valabila 3 luni?
Va rog comunicati si baza legala .
Multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 12 Septembrie 2015
Revin cu inrebarea:
In conditiile in care dovada de asigurat se face in baza cardului de sanatate si a aplicatiei SIUI angajatorului ii mai revine obligatia de a elibera adeverinta de salariat cf. Ordin 613/2007? :help:
Incepand cu 01.09.2015, persoanele asigurate in sistemul de sanatate romanesc trebuie sa respecte noi reguli atunci cand au nevoie de servicii medicale sau farmaceutice.
Data de 1 septembrie este data de la care calitatea de asigurat se poate dovedi numai cu ajutorul cardului national de sanatate.
www.avocatnet.ro/content/art...
A:hm:m insistat cu intrebarea pentru ca salaritii nostri solicita in continuare adeverinte cf. ordin entionat mai sus, pentru ca medicii inca le cer......
Cel mai bine este sa se esizeze CNAS cu privire la aceasta solicitare.
[ link extern ]

[ link extern ]
Cred ca adeverintele despre care este vorba sunt cele care atesta numarul de zile de concediu medical din ultimele 12 luni.

Alte discuții în legătură

Card de sanatate national leonardy44 leonardy44 Buna seara! unde ma pot adresa pt obtinerea cardului de sanatate; -la casa de asigurari apare ca sunt asigurat dar fara card emis; -am intrebat la casa cand ... (vezi toată discuția)
Adeverinta alinpic alinpic Buna ziua, care este legea/ordonanta unde se precizeaza ca din septembrie a.c. nu se mai elibereaza adeverinte de la cnas pentru pers care apar deja in baza ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate student la zi in varsta de 19 ani ruxiqui ruxiqui Am un fiu, student la zi la Facultatea de Drept si Facultatea de stiinte politice, in varsta de 19 ani, implineste 20 in noiembrie, a terminat primul an. Am ... (vezi toată discuția)