avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... card de sanatate national
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

card de sanatate national

Buna seara!
unde ma pot adresa pt obtinerea cardului de sanatate;
-la casa de asigurari apare ca sunt asigurat dar fara card emis;
-am intrebat la casa cand pot intra in posesia acestuia,,cand se va tipari,,
pana atunci mergeti cu adeverinta la medic;medicul ofera consultatie contracost in farmacie imi trebuie card pt reteta;
-cine imi elibereaza adeverinta anjataorul sau casa de asigurari?
Cel mai recent răspuns: leonardy44 , utilizator 18:03, 30 Octombrie 2018
Daca la CJAS figurati ca asigurat, dar fara card emis (emiterea cardului fiind in sarcina CNAS), in mod logic adeverinta trebuie emisa de catre CJAS.
Ordin 381/2014
Art. 12
(1) Dovada calității de asigurat se realizează prin modalitatea electronică de verificare a calității de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate, iar în situația în care, în urma interogării, persoana nu apare în aplicația menționată la art. 11 alin. (1), se realizează printr-un document justificativ - adeverință, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentele norme metodologice, eliberată de casa de asigurări de sănătate în a cărei evidență se află persoana, potrivit fiecărei categorii de persoane, pe baza următoarelor documente:
....
q) pentru persoanele asigurate care realizează venituri din salarii sau a celor asimilate acestora, care sunt supuse impozitului pe venit, așa cum sunt definite în Codul fiscal: actul de identitate valabil la data solicitării și adeverința de salariat eliberată de angajator, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentele norme metodologice;
.....
multumesc!
am sa merg lacasa de asigurari sa cer adeverinta;
dar in farmacie?
Adeverinta se prezinta la medic si la farmacie.
La farmacie prezentati reteta si adeverinta.

Alte discuții în legătură

De ce nu figurez ca asigurat lacrimi_oana lacrimi_oana Buna ziua,luna trecuta pe 3 am încheiat contractul de muncă pe perioadă determinată (12 luni),acum 2 zile am avut nevoie de o trimitere de la medicul de ... (vezi toată discuția)
Sănătate Indo Indo Bună ziua!Sunt gravidă în 29 săptămâni.Nu mai lucrez de la 10 săptămâni de sarcină.Medicul de familie mi-a dat trimitere pentru analize,dar mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Coasigurat Staicovici Mihaela Staicovici Mihaela Va rog sa-mi spuneti la ce autorități trebuie sa depună angajatorul actele pentru coasiguratul salariatului? (vezi toată discuția)