avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dovada ca ai asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dovada ca ai asigurari de sanatate

Buna ziua,
Incepand cu data de 01.09.2015, posesorii cardului de sanatate care sunt salariati , pentru a face dovada calitatii de asigurat trebuie sa se prezinte la medic si cu adeverinta eliberata de catre angajator valabila 3 luni?
Va rog comunicati si baza legala .
Multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 12 Septembrie 2015
Ce se poate face cu asiguratii care inca nu au primit cardul de sanatate? Nu primesc nici foaie de boala si nici medicamente gratuit pe motivul ca nu au prezentat cardul de sanatate. Pai daca nu l-au primit...In baza de date figureaza ca fiind asigurati dar fara a li se fii generat cardul. Medicul de familie ridica din umeri si spune ca asa e legea. Cei de la Casa de Sanatate spun sa astepte asiguratul cardul iar intre timp medicul de familie si farmacistul trebuie sa-l serveasca. Stupoare acestia refuza, Asiguratul ramane cu banii dati, cu nervi si timp pierdut iar pe langa toate acestea nu se poate imbolnavi ca plateste. In ce tara traim? Astia ne iau banii si nu fac nimic pentru noi.
Ar trebui sa sesizeze in scris C.N.A.S.sau chiar Ministerul Sanatatii , in aceasta privinta.
In urma sesizarii raspunsul a fost sa astepte . Problema este ca intre timp asiguratul plateste.
Sa astepte cardul, ok. .... dar despre refuzul medicilor ce s-a raspuns?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta alinpic alinpic Buna ziua, care este legea/ordonanta unde se precizeaza ca din septembrie a.c. nu se mai elibereaza adeverinte de la cnas pentru pers care apar deja in baza ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate student la zi in varsta de 19 ani ruxiqui ruxiqui Am un fiu, student la zi la Facultatea de Drept si Facultatea de stiinte politice, in varsta de 19 ani, implineste 20 in noiembrie, a terminat primul an. Am ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate national leonardy44 leonardy44 Buna seara! unde ma pot adresa pt obtinerea cardului de sanatate; -la casa de asigurari apare ca sunt asigurat dar fara card emis; -am intrebat la casa cand ... (vezi toată discuția)