avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu si indemnizatie pre-post natale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu si indemnizatie pre-post natale

Buna ziua, as avea o intrebare pentru cineva care acum are 8 luni de munca, lucreaza in continuare si peste 1 luna ar trebui sa nasca. Isi poate lua concediu si poate primi indemnizatie ? Multumesc mult...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:43, 12 Septembrie 2015
1. - Daca sotul este salariat si indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci el poate beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.

2. Indiferent de situatie familia mai benficiaza de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 84 lei lunar pana la 18 ani.
ninaemanoil a scris:

..... Poate un ajutor social...

Multumesc mult...

Beneficiaza de ajutor social , familiile si persoanele singure ale caror venituri se situeaza sub nivelul lunar al venitului minim garantat stabilit.

Acte necesare in vederea acordarii venitului minim garantat (ajutor social)
[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului Laur250 Laur250 Buna Seara, Sunt in situatia urmatoare: sotia mea este insarcinata si urmeaza sa nasca anul acesta in iulie, ea nu lucreaza si nu a lucrat in ultimile 12 ... (vezi toată discuția)
Am copil mic, ce ajutoare am dreptul sa solicit? predicelancuta predicelancuta Buna ziua,am o fetita de de 2 luni pentru care primesc decat alocatia de 200 de lei,deoarece nu am putut intra in prenatal din cauza ca nu am avut fix 12 ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de orice fel de ajutor de la stat... ralu_eu ralu_eu Buna ziua! Nu lucrez din aprilie 2015 si doresc sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de cresterea copilului daca imi platesc contributia la stat aferenta ... (vezi toată discuția)