avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza contabila

Sunt in litigiu cu fostul angajator,pentru neplata orelor lucrate sambata si pt acordarea salarilor compensatori trecute in CIM.si neacordate.Instanta a delegat un expert contabil pt a efectua o expertiza contabila la Punctul de lucru unde am lucrat.Am luat legatura cu expertul,find covocat de acesta pt a discuta problema si ai pune la dispozitie actele necesare ,cu toate cadin pontajul respectiv nu reiesea evidenta orelor lucrate.Expertul a luat legatura cu directoru de la punctul de lucru,fara a fi si eu prezent,pt a efectua expertiza din care a reiesit ca nu ezista o efidenta clara a orelor lucrate sambata si nu se pot calcula.Ce se poate face in situatia de fata?Se poate efectua proba cu martori,pt a dovedi ca am lucrat sambata?Se poate anula expertiza?Referitor la salarile compensatori,societatea a dispus formarea unei comisi paritare prin care a stabilit ca pe punctul de lucru nu ezista profit,cu toate ca pe ansamblu societati au avut profit,acesta fiind cauza pt care nu se pot oferi salarile compensatori specificate in CIM.Se poate anula aceasta nota efectuata de comisia paritara?Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:09, 11 Septembrie 2015
In mod normal, desfasurarea expertizei trebuia facuta in prezenta ambelor parti, aflate in proces.
Daca nici dvs. nici angajatorul nu a prezentat documente certe (pontaje, note scrise prin care se dispune efectuarea orelor suplimentare, rapoarte de lucrari/ de tura/ de serviciu, etc.) din care sa rezulte orele suplimentare efectuate, expertul nu avea cum sa constate existenta acestor ore suplimentare.
Puteti face observatii scrise la raportul de expertiza, pe care el depuneti la dosarul cauzei si puteti sa solicitati instantei de judecata sa audieze martori (ii nominalizati dvs., dar este bine sa discutati intai cu martorii propusi, daca doresc sa depuna marturie, pentru a nu avea surprize in fata instantei).
Anularea/ completarea expertizei poate fi facuta numai de catre instanta daca exista motive temeinice.
Comisia paritara de care amintiti este formata in mod egal din membrii de sindicat/ reprezentanti ai salariatilor (alesi de catre salariati) si din reprezentanti ai angajatorului (desemnati de catre angajator). Hotararile acestei comisii pot fi contestate in instanta, tot in baza unor documente certe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta: instanta a dat mai mult decat s-a cerut? law99 law99 Reclamanta X introduce cere de chemare in judecata impotriva societatii la care lucreaza.In cererea introductiva aparatorul acesteia trece capete de cerere ... (vezi toată discuția)
Reexpertiza contabila ciprian20 ciprian20 intrebarea mea este, daca am platit un expert contabil, pt sa imi calculeze orele suplimentare, dar societatea a zis ca exspertiza este eronata, mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare marianpopaconsult marianpopaconsult Buna ziua, Incepand cu data de 31.05.2018, am demisionat. Precizez ca in intervalul de timp cat am lucrat (01.03.2017 - 31.05.2018) am prestat ore ... (vezi toată discuția)