Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi

- Facturis-Online te ajută: folosește acum și plătești peste 90 de zile -

Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Taxa de reziliere contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Taxa de reziliere contract

buna ziua, am avut un grup de 10 abonamente pe societate si nu am mai putut sa la platesc, s-au inchis si am platit debitul restant, iar acum mi-a a venit notificare prin firma de recuperari sa platesc 250e taxa de reziliere pentru fiecare contract. in jur de 8000 lei. ce pot sa fac? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:25, 27 Aprilie 2016
Daca aceasta taxa este prevazuta in contract si nu ati respectat termenul de valabilitate al abonamentului, nu aveti ce face decat sa o achitati.
Clauzele contractuale trebuie citite cu atentie inainte de semnarea oricarui contract. Dupa ce l-ati semnat, va asumati responsabilitatea pentru nerespectarea contractului. ;)
Daca ati fi avut abonamentele incheiate pe persoana fizica, iar operatorul de telefonie refuza rezilierea contractului fara plata taxei de reziliere, pe baza contractului de telefonie si a art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, puteati sa notificati in scris operatorul de telefonie ca doriti rezilierea unilaterala a contractului de telefonie cu mentiunea ca, in caz de refuz, le puteti solicita daune.
Daca operatorul nu va raspundea in scris in maxim 10 zile, va puteati adresa in scris ANPC si ANCOM reclamand faptul ca operatorul de telefonie va incalca drepturile consumatorului.
Daca operatorul continua sa va trimita facturi ulterior denuntarii uinilaterale a contractului, aveati posibilitatea de a-l actiona in judecata si de a solicita daune. ;)

~ final discuție ~

Newsletterul nostru gratuit
E apreciat de sute de mii de oameni. Vrei să îl primești? Primești cadou acces la 3 articole premium. Dacă da, esti de acord sa primesti comunicari comerciale de la Inteligo Media SA. Vezi cum prelucrăm datele.

Adresa de email este invalidă.
Mă abonez