avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Taxa de reziliere contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Taxa de reziliere contract

buna ziua, am avut un grup de 10 abonamente pe societate si nu am mai putut sa la platesc, s-au inchis si am platit debitul restant, iar acum mi-a a venit notificare prin firma de recuperari sa platesc 250e taxa de reziliere pentru fiecare contract. in jur de 8000 lei. ce pot sa fac? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:25, 27 Aprilie 2016
Daca aceasta taxa este prevazuta in contract si nu ati respectat termenul de valabilitate al abonamentului, nu aveti ce face decat sa o achitati.
Clauzele contractuale trebuie citite cu atentie inainte de semnarea oricarui contract. Dupa ce l-ati semnat, va asumati responsabilitatea pentru nerespectarea contractului. ;)
Daca ati fi avut abonamentele incheiate pe persoana fizica, iar operatorul de telefonie refuza rezilierea contractului fara plata taxei de reziliere, pe baza contractului de telefonie si a art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, puteati sa notificati in scris operatorul de telefonie ca doriti rezilierea unilaterala a contractului de telefonie cu mentiunea ca, in caz de refuz, le puteti solicita daune.
Daca operatorul nu va raspundea in scris in maxim 10 zile, va puteati adresa in scris ANPC si ANCOM reclamand faptul ca operatorul de telefonie va incalca drepturile consumatorului.
Daca operatorul continua sa va trimita facturi ulterior denuntarii uinilaterale a contractului, aveati posibilitatea de a-l actiona in judecata si de a solicita daune. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vodafone tictac tictac Buna ziua, In urma cu circa 18 luni mi-am prelungit contractul cu Vodafone telefonic, operatorul prezentandu-mi oferta de servicii, tariful si faptul ca mi ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mierloiuionela mierloiuionela sunt interesat sa reziliez un contract la telefonia mobil, as vrea sa stiu daca se poate face fara costuri, cei de la respectiva companie mi-au spus ca taxa la ... (vezi toată discuția)
Executare rcs&rds octavian.marius.dinu@gmail.com octavian.marius.dinu@gmail.com Am contractat un abonament de telefonie mobila de la RCS&RDS pe o perioada de un an, dar l am folosit ~doua luni - fără achizitia niciunui alt serviciu sau ... (vezi toată discuția)