avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarare Judecatoreasca pt Conducere noua?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarare Judecatoreasca pt Conducere noua?

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea:

In iunie , in AG(reconvocata, din lipsa de cvorum, la reconvocare s-au prezentat 10 proprietari din 44) , s-a ales conducere noua -Presedininte, Com Ex, si Administrator. Toate bune si frumoase", la CEC ni s-a spus ca trebuie hotarare judecatoresca pentru ca sa schimbam semnaturile de pe cont, desi noua Presedinte s-a dus cu caietul de procese verbale in care era mentionat cine are noile semnaturi ale conducerii.
Deci , noua Presedinta se duce la Judecatoria S2 si depune pentru schimbare/modificare statut AP, caci in statut este mentionata conducerea. Cererea este respinsa de Judecatorie cum ca nu se poate schimba statutul cu mai putin din 2/3 semnaturi proprietari, si cum ca mentionari si adaugiri la statut (conducere noua este o mentiune? o adaugire? ) se inregistreaza la judecatorie fara alte formalitati.

Ce este de facut?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2015
Gigeltavalitu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:23, 23 Septembrie 2015
zxc1 a scris:
... mulţi proprietari sunt plecaţi din localitate, chiar din ţară de foarte mulţi ani, iar la Adunări Generale dacă vin 30 e foarte bine. Mai ales că sunt mulţi pensionari, fiind blocuri vechi, din 1964.

Recititi un pic ceea ce ati scris si poate nu e chiar asa. Daca sunt multi pensionari in asociatia dumneavoastra eu nu cred ca acesti pensionari sunt plecati mereu in strainatate, in pelerinaj ori la munca.
Cand in asociatia nostra a trebyuit sa modificam statutul (am modificat numele asociatiei, am stsbilit sediul intr-un spatiu amenajat, am adaptat statutul la prevederile actuale ale legislatiei...), dupa adunarea generala (re-reconvocata) la care s-au prezentat sub 20% dintre proprietari, am obtinut semnaturile a 2/3 treptat la aproape un an dupa adunare. In acest timp am adunat si actele de proprietate... In instanta a durat doar doua sapatamani si-am obtinut incheierea judecatoreasca.
Cand am vrut sa mai facem o modificare dupa alti doi ani, judecatorul delegat ne-a sugerat sa facem mai bine o noua asociatie pentru ca-i mai usor decat sa modificam statutul. Si a avut dreptate dar tot a trebuit sa adunam peste 50% semnaturi si asta a durat vreo 6 luni. Dar am rezolvat-o pentru ca trebuia.
N-am specificat mai clar, scuze. Reiau ... Foarte mulți dintre proprietari sunt plecați din localitate, dar ponderea celor care ar putea veni la Adunări Generale e a pensionarilor, mai ales că proprietarii care au loc de muncă nu prea au timp să se ocupe de activitatea din Asociație, cu toate că e vorba şi de banii lor.

Interventie moderator!
Va rog la subiect. Am sters ceea ce nu avea legatura cu subiectul. Puteti dialoga acolo unde s-au deschis asemenea subiecte ori puteti deschide o discutie noua cu alt subiect.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
Adriantot, moderator
Buna ziua!
Cum sa nu scriem in statutul asociatiei numele presedintelui sau a membrilor comitetului? Altfel nu se putea infiinta asociatia. Ieri am schimbat presedintele si am mai adaugat 2 membrii la comitet. Judecatoria va lua in considerare statutul asociatiei fara numele presedintelui sau a membrilor comitetului?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2015
BogdanBarbulescu, utilizator
Daca vreti sa infiintati o "asociatie de proprietari" nu amintiti in statut si in acord numele presedintelui, a membrilor comitetului, a cenzorilor... Sigur ca instanta va lua in consideratie un statut bine intocmit. Nicaieri in legislatie nu se prevede ca numele presedintelui sa fie hotarat prin statut sau acordul de asociere.

Daca vreti sa infiintati o "fundatie", o "uniune profesionala", o "organizatie...", o "asociatie caritabila... discutam de cu totul altceva si in actele de constituire se prevad membrii fondatori cu numele si prenumele lor, aportul fiecaruia, comitetul director... acestea infiintandu-se pe baza altor legi si nu a legii 230/2007, legea asociatiilor de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la statut asociatie proprietari ofeliaflorina ofeliaflorina Va rog frumos sa-mi dati si mie un model de act aditional la statutul asociatiei de proprietari pentru modificarea adresei asociatiei intrucat s-a schimbat ... (vezi toată discuția)
Schimbarea preºedintelui asoc de proprietari fãrã convocarea unei adunãri generale lavinia jalonschi lavinia jalonschi dacă preşedintele asociaţiei de proprietari este schimbat din această funcţie , fără să existe o adunare generală care să aibă pe ordinea de zi ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedam? kuriaky kuriaky La adunarea generala reconvocata a membrilor asociatiei de locatari, am dorit demiterea actualului presedinte al asociatiei. Acesta nu vrea sa demisioneze ... (vezi toată discuția)