avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Problema tva
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Problema tva

Buna,

Cateva intrebari:
Am construit un bloc de locuinte colective pe persoana fizica, dar n-am platit tva-ul, pentru ca sunt nelamurit: persoanele fizice nu platesc tva pe imobile nu?! dar codul comercial spune ca daca este o activitate continua, respectiv la mine sunt mai multe apartamente vandute, devi comerciant, si atunci platesti?! Right?

Si urmatorul bloc (ale carui acte sunt deja pe pers fizica si ar costa mult sa-l schimb pe pfa/firma) cum ma sfatuiti sa-l vand, pe PFA sau pe FIRMA, ca sa fiu ok cu fiscalitatea?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Claudia Simion , Avocat 00:33, 20 Iulie 2009
Unele le-am decontat pe-o alta firma pe care o detin, altele le am pe persoana fizica, si nu le-am decontat nicicum. Ma ajuta la ceva?!

Deci daca-mi fac un SRL, imi decontez viitoarele facturi, dar platesc 16% impozit pe profit+19% tva ( sau 5% in caz fericit) ?!

Nu exista nici o modalitate daca-mi trec blocul (il vand sau cesionez firmei) cu facturi cu tot :D...astfel incat sa-mi decontez facturile pe firma pe care voi vinde blocul? (chiar daca acestea sunt emise pe numele meu..)

VA MULTUMESC PT. INTERES!!!
Chiar daca instrainati blocul unei societati comerciale facturile emise anterior contractului de vanzare-cumparare nu pot fi decontate pe respectiva societate. Intr-adevar facturile emise ulterior si achitate de societate le veti putea deconta. Era mai bine sa va consultati cu un avocat inante sa demarati constructia si poate inca e indicat sa o faceti. Poate si o asociere in participatiune sa va ajute ....depinde de situatia actuala a constructiei cat si regimul de taxare si vanzare al imobilului. :luck:
Sfatul meu este sa consultati un avocat sau consultant fiscal.
Trebuie sa discutati cu actele-n fata, mai ales ca ramane problema inregistrarii dvs ca persoana fizica platitoare de tva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari pfa guest31ro guest31ro Buna ziua, M-ar interesa si pe mine cateva detalii legat de PFA, sper sa ma poata ajuta cineva. As vrea sa stiu daca mai exista limita pentru cifra de ... (vezi toată discuția)
Activitati de consultanta in management si afaceri (cod caen 7022) Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-nmi dati si mie un sfat: Pentru a desfasura activitati de consultanta in management si afaceri ce sa-mi infiintez (forma juridica), ... (vezi toată discuția)
Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)