avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Noul cod fiscal/impozite si taxe locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Noul cod fiscal/impozite si taxe locale

Buna ziua,

sunt persoana fizica,detin un apartament pe care l-am inchiriat unei firme cu destinatie punct de lucru-salon de ingrijire/cosmetica etc.
Intrebare:
daca firma respectiva nu deduce cheltuielile de utilitati voi plati impozitul pe apartament considerandu-se rezidential sau nerezidential.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 09:51, 25 Octombrie 2015
atat timp cat in apartament se desfasoara activitate economica, chiar daca este intr-un bloc de locuinte,cladirea se considera cladire nerezidentiala, ca urmare datorati impozit pe cladiri in calitate de persoana juridical chiar daca nu deduceti utilitatile.
a se vedea art. 453 - Definiţii din Legea 227/2015 Codul fiscal

În înţelesul prezentului titlu, expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:

a) activitate economică- orice activitate care constă în furnizarea de bunuri, servicii şi lucrări pe o piaţă;

b) clădire - orice construcţie situată deasupra solului şi/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosinţa sa, şi care are una sau mai multe încăperi ce pot servi la adăpostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalaţii, echipamente şi altele asemenea, iar elementele structurale de bază ale acesteia sunt pereţii şi acoperişul, indiferent de materialele din care sunt construite;

c) clădire-anexă - clădiri situate în afara clădirii de locuit, precum: bucătării, grajduri, pivniţe, cămări, pătule, magazii, depozite, garaje şi altele asemenea;

d) clădire cu destinaţie mixtă- clădire folosită atât în scop rezidenţial, cât şi nerezidenţial;

e) clădire nerezidenţială- orice clădire care nu este rezidenţială;

f) clădire rezidenţială- construcţie alcătuită din una sau mai multe camere folosite pentru locuit, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familii;

O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare diferentiata sau nu? zanionel zanionel in apartamentul parintilor am deschis un pfa obiect de activitate ,, alte forme de invatamant resp.meditatii,tot in acest imobil au si parintii mei sediul ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru o casa la tara virgil1950 virgil1950 Am o casa la tara in care nu locuiesc ci doar merg dincand cate o zi doua ,la impozitare la ce categorie se incadrazea ,e socotita louinta rezidentiala , ce ... (vezi toată discuția)
Impozitul pentru apartamentele inchiriate la firme vasilemb vasilemb Inchiriez un apartament la o firma pentru sediu social si unul la alta firma pentru punct de lucru. Cu cat se majoreaza cota de impozit pentru cele 2 ... (vezi toată discuția)