avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titular cont decedat in 2013- cont inchis in 2015 / ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titular cont decedat in 2013- cont inchis in 2015 / extras de cont pentru mostenitor

In calitatea mea de mostenitor al unei persoane decedate , pot obtine de la o banca un extras de cont pe o perioda mai lunga de , sa spunem 5-6 ani ? Banca a comunicat notariatului , dupa 51 de zile!!! , ca acel cont a fost inchis in 2015 , desi persoana era decedata din 2013 .:))
Cel mai recent răspuns: ContSters81470 , utilizator 19:47, 18 Septembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti prezenta la banca cu certificatul de mostenitor si, sa solicitati extrasele de cont,aveti aceleasi drepturi pe cale le avea,si titularul contului.
Va multumesc pt raspuns !! Asa am sa fac . O zi buna !
Asa ceva...!!!:-/Dvs. banca nu va poate elibera extras de cont doar daca erati trecut ca imputernicit ori dupa ce prezentati certificatul de mostenitor. Notarului erau obligati sa-i prezinte extrasul de cont pentru mostenire. Ar trebui sa solicite notarul din nou un extras de aceasta data argumentand ca este imposibila operatiunea pe care banca afirma ca a fost efectuata in 2015. Daca dezbateti mostenirea fara a baga in masa succesorala suma de bani, ulterior va trebui sa deschideti din nou succesiunea pentru a obtine banii. Si alta taxa platita...
Dupa 3 cereri notariale !! banca a dat raspunsul ca acel cont a fost inchis in 2015 desi decedata nu mai traia din 2013 ! Cine a facut operatiunea bancara ? Am certitudinea ca in acel cont era o suma !! Din aceasta cauza doresc sa obtin un extras de cont ! Am facut succesiunea si sunt mostenitor legal ! Apropos.. in 2014 erau banii acolo si stiu exact si suma fara dobanda aferenta !!:P
Niciun cont de la nicio banca nu poate fi inchis decat de titular, la cerere, sau de banca, daca nu se mai inregistreza miscari pe acel cont o perioada de timp, care variaza in functie de banca, fiind in medie de 6 luni.
Pe de alta parte este posibil ca sa existe un imputernicit pe cont, care avea aceleasi drepturi ca si titularul, mai putin sa inchida contul, si care ar fi putut ridica toti banii sau transfera toti banii, atat timp cat titularul era in viata.
Informatii despre cont se dau doar titularului si imputernicitului, iar dupa decesul titularului doar mostenitorilor trecuti in certificat, la cererea acestora, facuta in scris, la sediul bancii, deoarece functionarii bancari au obligatia de a verifica certificatul de mostenitor in original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar persoana decedata mihai3434 mihai3434 Buna ziua Recent a decedat tatal meu si vrem sa facem succesiunea. Fratele meu stia de existenta unui cont bancar. Am inteles ca notarul poate trimite cereri ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont bancar apicultorul apicultorul titularul contului bancar este decedat,daca nu are imputernicit cine poate inchide acel cont.va multumesc anticipat pt ajutor. (vezi toată discuția)
In cadrul procedurii succesorale, notarul cere tuturor bancilor ... Bazy Bazy In cadrul unei mese succesorale,notarul cere tuturor bancilor extrasele de cont si/sau istoricul conturilor respective ale defunctului. In cazul in care ... (vezi toată discuția)