avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate sa mai recuperez daunele ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate sa mai recuperez daunele ?

Buna ziua, la un drum lung ( in afara localitatii ) i-am imprumutat masina unui prieten, din lipsa de experienta acesta a pierdut controlul volanului, masina ajungand dauna totala, in cazul in care refuza sa plateasca ceva se poate actiona in instanta pentru recuperarea daunelor ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:24, 16 Septembrie 2015
Da, se poate prin actiune civila, dar este important ca prietenul dumneavoastra sa detina pe numele lui ceva ( casa, teren, etc. ), deoarece sa nu va treziti cu sentinta si sa nu aveti de unde sa recuperati paguba.
Exista raspunderea civila delictuala conform art.1.349 NCC in conformitate cu care urmeaza sa raspunda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident !! Iustina90 Iustina90 Buna ziua! Ce se poate face in cazul in care o caruta cu cai mi-a avariat masina deoarece propietarul nu vrea sa isi asume nici-o raspundere precum ca nu are ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere pascale_diana pascale_diana Buna ziua, am imprumutat masina unei cunostiinte si mi-a lovit-o. am aripa fata, bara si semnalizatorul lovit. Nu vrea sa imi achite reparatia. Pot sa il ... (vezi toată discuția)
Dauna autoturism condus de altcineva ElioS ElioS Buna ziua, Am o problema care ar putea ajunge in instanta si as vrea sa stiu care ar fi procedurile, ce vicii pot exista, ce sanse de castig exista: Acum ... (vezi toată discuția)